NRK kan bli flyttet til Groruddalen

- Kan gi oss muligheter vi ikke har i dag.

MARIENLYST: Her er NRKs hovedkontorer i dag, på Marienlyst i Oslo. Foto: Odd-Steinar Tøllefsen / NTB Scanpix
MARIENLYST: Her er NRKs hovedkontorer i dag, på Marienlyst i Oslo. Foto: Odd-Steinar Tøllefsen / NTB ScanpixVis mer

NRK kan bli flyttet fra Marienlyst til Groruddalen. Ideen har dukket opp i forbindelse med etterbruk at et olympisk mediesenter.

Mediesenteret havner enten på Økern eller på Kjelsrud ved IKEA hvis Oslo får vinterlekene i 2022. Og NRK er ikke avvisende til tanken, sier kommunikasjonsdirektør Tommy Hansen til NRK.

- Hvis det blir et OL i Oslo vil NRK gjerne spille en sentral rolle der, enten det er i forbindelse med planlegging og forberedelser eller etterbruk. Men foreløpig er dette et spørsmål som er ganske hypotetisk, slik at vi har ikke noe endelig svar på det, selv om vi er uformelt informert om planene slik de ligger i dag.

Når Oslo bystyre onsdag ber om statsgaranti for vinter-OL i 2022, er det to mulige etterbrukere av et mediesenter som blir nevnt spesielt. Den ene er Politihøgskolen, den andre er NRK.

- Det vil være aktuelt for oss å vurdere det som en erstatning for den driften vi i dag har på Marienlyst. Vi har en utmerket lokalisering der i dag, men det er klart at et helt nytt og moderne mediesenter vil kunne gi oss noen fordeler som vi ikke klarer å få til i dag, sier Hansen.

NRKs kommunikasjonsdirektør bekrefter at tanken om å flytte NRKs mangslungne virksomhet på Marienlyst er tenkt uavhengig av OL, men noen umiddelbare flytteplaner er det ikke, sier Tommy Hansen.

(NTB)