Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

NRK kan opprette Diktaføn - der poeter blir vasket og klippet på direkten

Hva nødrimer på P2? Stor diktkonkurranse som kanskje bli sendt live på fjernsynet etter Kveldsnytt i reprise. 

DIKTAFONENS VENNEKRETS: Lagbilder må der tas. I går var det en liten smilende demonstrasjon utenfor NRK-huset i Oslo der gamle og unge poeter, og andre, stilte opp for å si i fra at poesiprogrammet DIKTAFON ikke må vekk fra den berømte lufta. Foto: Oslo Poesikammer.
DIKTAFONENS VENNEKRETS: Lagbilder må der tas. I går var det en liten smilende demonstrasjon utenfor NRK-huset i Oslo der gamle og unge poeter, og andre, stilte opp for å si i fra at poesiprogrammet DIKTAFON ikke må vekk fra den berømte lufta. Foto: Oslo Poesikammer. Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marienlyst, Radioresepsjonen (Diktspalta/Dagbladet):

Poesien er alltid presis sa, Thor Sørheim, dikterkosmonaut og ambassadør innenfor Stuntpoesi, da et knippe tenkende, skålende og lesende mennesker i går klokka 12.00 samlet seg til en human avmaktsdemonstrasjon (behersket markering) mot de vedtatte nedleggelsesplanene av programposten «Diktafon» på P2. Over oss seilte to kråker og i det fjerne hørte vi en sirene. Et perfekt rammeverk den 18.mai.

Bakgrunnen for nedleggelsen er tanker om å fornye seg ifølge NRK. Vel. Vi skal ikke si noe som helst ettersom vi i denne delikate debatten ettersom vi kanskje blir oppfattet som en refusert part i saken, dermed skrives resten av linjene som en refusert part i saken, men vi sa ifra til Oslo Poesikammer som under tvil godkjente vårt frammøte.

Utenfor Krinken (postmoderne ) var gamle diktere og rimere møtte opp sammen med yngre lyrikere. 2 supre nødrimere så vi også. Vi skimtet tidligere kulturminister Ellen Horn og med blinkende lys, landets fremste Poesi-bil med gul Poesibok, Ted M. Granlund. Et nyskrevet alldikt ble presentert av den alltid like inspirerende Torgeir Rebolledo Pedersen.

Videre opplesning med en av landets aller fremste lyrikere, Steinar Opstad, og et maskert politisk dikt av Joanna Rzadkowska. To søte haikuhunder bjeffet også i utakt. I det hele tatt, kulturledelsen i NRK, de som sto på trappa med et senket og tappert smil, fikk nok litt å tenke på, tenker jeg (ikke). Megahertz pluss DAB = radiator til folket. Nei, vi skal være konstruktive.

NRK kan få poesien ut til folket ved å lage en frisørsalong der poeter blir vasket, klippet og fønet på direkten mens de leser egne dikt. DIKTAFØN. Kanskje Trond Viggo tar på seg programlederoppgaven? Eller Dan Børge? Eller Arne Scheie eller ?

Annelita Meinich er den som med stødig stemme og hånd har ledet landets eneste riksdekkende radioprogram om poesi. Det burde hun få lov til å forsette med også i framtida etter Statens Satser for haiku og sentrallyrikk. Kulturledelsen i NRK kan selvsagt fornye seg selv så mye de vil. Blant annet ved å handle inn nye stjernetrekkere hos Claes Ohlson. Poesi er like viktig som værmeldingen. Diktene er vår lavtrykk, våre glimt av sol, våre ...

nei, nok nå. Dikt er ikke Mammon.

PS: Og, likte du ikke denne teksten (det er lov og det forstår jeg, det er jo bare dikt forbannet løgn) anbefales Adresseavisas kommentator, Trygve Lundemo, som skriver eksemplarisk om P2 som ønsker å bli som P4.

Artikkelforfatteren er selv poet med fem utgivelser bak seg. Han har aldri vært med i Diktafon.