NRK-kjendis nektet å ta imot Sputnik-truse

Før Svenn O. Høiby gikk av scenen. 300 journalister i salen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kari Sørbø, kjent fra NRK P1s «Her og Nå», ble lørdag invitert opp på scenen av Knut «Sputnik» Storbukås. Sangeren ønsket å gi den profilerte programlederen en av sine berømte truser.

Men NRK-kjendisen nektet å gå på scenen før Sputniks makker Sven O. Høiby gikk av scenen.

- Jeg synes synd på Sven O., og mener at mediene bør tenke seg om før de omtaler ham. Er det noe menneske i Norge vi bør vurdere å beskytte mot seg selv, så er det Sven O., sier Sørbø til Journalisten.

Episoden inntraff lørdag kveld under festmiddagen til Hell-konferansen, en årlig journalistkongress i Stjørdal i Nord-Trøndelag. I salen satt rundt 300 pressefolk.

Sørbø sier til Journalisten at hun er lite fornøyd med artistvalget. Høiby hadde tidligere på dagen vært diskusjonstema på konferansen.

- Jeg reagerte og var oppgitt over at Sven O. kom for å underholde på en journalistkonferanse. Det var en tabbe av arrangørene.

Arrangørene forsvarer avgjørelsen å invitere Høiby.

- Innslaget var oppe i komiteen, og vår holdning er at Høiby ikke bør beskyttes mot seg selv, sier Grete Holstad i arrangementskomiteen.


Tok på seg trusa

I samråd med NRK-kolleger valgte Sørbø å ikke gå på scenen for å ta i mot trusa før kronprinsessens far hadde forlatt scenen. Sørbø var ifølge Journalisten tydelig utilpass.

- Jeg følte meg fanget, sa Sørbø etterpå.

Etter at Høiby gikk ned fra scenen gikk Sørbø smilende opp og mottok den gjeve trusen, som hun, fortsatt ifølge Journalisten, diskre tok på seg i kulissene. Deretter framførte Sørbø og Sputnik «Nå skal vi skilles, Johanne» sammen.

- Trusa skal jeg ta vare på, og alt er tilgitt hvis arrangørene inviterer Robbie Williams neste år og sørger for at jeg får komme opp på scenen med ham, sier Sørbø.

TOK I MOT TRUSA TIL SLUTT:</B> Først da Sven O. Høiby gikk av scenen ville NRKS Kari Sørbø ta i mot trusa fra Sputnik.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer