- NRK-kjendiser bundet, kneblet og truet på livet i hjemmet

NRK-profilene Arild Opheim og Elin Ruhlin Gjuvsland opplevde alles mareritt da de ble overfalt og ranet midt på natta. Så ble journalistene nysgjerrige på gjerningsmennene.

PÅ SKAVLAN:  Arild Opheim og Elin Gjuvsland sin historie hos Skavlan. Innspillingen fant sted torsdag ettermiddag, og vises fredag på NRK. Foto: Bjørn Langsem Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet
PÅ SKAVLAN: Arild Opheim og Elin Gjuvsland sin historie hos Skavlan. Innspillingen fant sted torsdag ettermiddag, og vises fredag på NRK. Foto: Bjørn Langsem Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg tenkte at nå er det slutt. Det kunne jo være at de ikke var ute etter å drepe oss, men det var det helt umulig å vite.

NRK-profilene Arild Opheim og Elin Ruhlin Gjuvsland opplevde det de fleste ikke engang kan forestille seg. Mens de lå og sov i Gjuvslands leilighet i Oslo en førjulsdag i 2011 brøt to ranere i hettegensere seg inn og overfalt det nakne paret.

Det var Gjuvsland som våknet først.

-  Jeg våkna helt i ørska, og merket at det var noen i leiligheten. Så så jeg en skygge gjennom soveromsdøra som snudde seg. Jeg så to sikkelser med hette på i lyset fra badet. I neste sekund bykset de mot oss og presset oss ned i madrassen, sier Gjuvsland til Dagbladet i Oslo før avreise til «Skavlan».

- Det de sa var «don?t look. Sleep. If look, we kill», sier Opheim.

- Fikk panikk De to ble raskt bundet på hendene og kneblet av de to ranerne. De var svært aggressive, på klønete engelsk med innslag av arabisk og spansk forlangte de å få vite hvor alt av verdisaker lå.

- Jeg skjønte fort at vi bare måtte adlyde, og jeg håpet Elin tenkte det samme, forteller Opheim.  - Jeg fikk panikk. Jeg forsto at det viktigste var å ikke se på dem, men bare gjøre som de sa, sier Gjuvsland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer