NRK klaget inn for kvinnediskriminering på grunn av dette

- Det at hun tilbyr en tjeneste er problematisk.

FÅR KRITIKK: Karakteren Birgitte, spilt av Ida Elise Broch, gir kjæresten sin Torgier, spilt av Trond Fausa Aurvåg, oralsex for at han skal få selvtillit nok til å gjennomføre et skihopp. Den scenen er blitt klaget inn til Kringkastingsrådet. Foto: Skjermdump av NRK
FÅR KRITIKK: Karakteren Birgitte, spilt av Ida Elise Broch, gir kjæresten sin Torgier, spilt av Trond Fausa Aurvåg, oralsex for at han skal få selvtillit nok til å gjennomføre et skihopp. Den scenen er blitt klaget inn til Kringkastingsrådet. Foto: Skjermdump av NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I episode 4 av sesong 3 av den populære TV-serien «Lilyhammer», tilbyr karakteren Birgitte oralsex til en av karakterene, Torgeir, for å gi ham selvtillitt nok til å gjennomføre et skihopp.

Nå er NRK klaget inn for Kringkastingsrådet på grunn av scenen, skriver Tønsberg Blad.

- Burde skamme seg Det er Magne Gjerstad fra Tønsberg som har klaget episoden inn til Kringkastingsrådet. Han mener scenen er kvinnediskriminerende.

- NRK burde skamme seg. Det at hun tilbyr en tjeneste er problematisk, da det signaliserer til unge jenter at det er greit å være på tilbudssiden, sier Gjerstad, som er høyskolelektor på høgskolen i Buskerud og Vestfold, til Tønsberg Blad.

Dagbladet har fått tilgang på klagen Gjerstad har levert til rådet.

«NRK bidrar ved innkjøp og sending av denne serien til normalisering av at jenter yter mannen sex for å styrke og symbolsk opphøye ham, og NRK bør derfor beklage dette innslaget», står det blant annet i den.

Til Dagbladet utdyper Gjerstad:

- Dette er en kjempepopulær serie, også for tenåringer og unge voksne. Jeg mener dette er en scene som bygger opp under feil holdninger, sier han

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer