Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

NRK klaget inn for kvinnediskriminering på grunn av dette

- Det at hun tilbyr en tjeneste er problematisk.

FÅR KRITIKK: Karakteren Birgitte, spilt av Ida Elise Broch, gir kjæresten sin Torgier, spilt av Trond Fausa Aurvåg, oralsex for at han skal få selvtillit nok til å gjennomføre et skihopp. Den scenen er blitt klaget inn til Kringkastingsrådet. Foto: Skjermdump av NRK
FÅR KRITIKK: Karakteren Birgitte, spilt av Ida Elise Broch, gir kjæresten sin Torgier, spilt av Trond Fausa Aurvåg, oralsex for at han skal få selvtillit nok til å gjennomføre et skihopp. Den scenen er blitt klaget inn til Kringkastingsrådet. Foto: Skjermdump av NRK Vis mer

(Dagbladet): I episode 4 av sesong 3 av den populære TV-serien «Lilyhammer», tilbyr karakteren Birgitte oralsex til en av karakterene, Torgeir, for å gi ham selvtillitt nok til å gjennomføre et skihopp.

Nå er NRK klaget inn for Kringkastingsrådet på grunn av scenen, skriver Tønsberg Blad.

- Burde skamme seg Det er Magne Gjerstad fra Tønsberg som har klaget episoden inn til Kringkastingsrådet. Han mener scenen er kvinnediskriminerende.

- NRK burde skamme seg. Det at hun tilbyr en tjeneste er problematisk, da det signaliserer til unge jenter at det er greit å være på tilbudssiden, sier Gjerstad, som er høyskolelektor på høgskolen i Buskerud og Vestfold, til Tønsberg Blad.

Dagbladet har fått tilgang på klagen Gjerstad har levert til rådet.

«NRK bidrar ved innkjøp og sending av denne serien til normalisering av at jenter yter mannen sex for å styrke og symbolsk opphøye ham, og NRK bør derfor beklage dette innslaget», står det blant annet i den.

Til Dagbladet utdyper Gjerstad:

- Dette er en kjempepopulær serie, også for tenåringer og unge voksne. Jeg mener dette er en scene som bygger opp under feil holdninger, sier han

- Ikke undertrykt Erik Berg-Hansen, rådssekretær i Kringkastingsrådet, opplyser til Tønsberg Blad at klagen tas opp i neste møte, den 22. januar. Rådet har også fått andre klager på sexscener i serien.

Tone C. Rønning, prosjektredaktør i NRK, hadde ikke anledning til å svare på Dagbladets henvendelse ikveld. Til Tønsberg Blad sier hun at hun ikke vil kommentere klagen siden den er sendt til vurdering, men hun er likevel uenig med Gjerstad.

- Karakteren Birgitte blir ikke undertrykt, og det er ikke snakk om tvunget sex. Det er ekte kjærlighet mellom Birgitte og Torgeir, de venter barn og Torgeir avslutter sesongen med å bryte med Frank, for å flytte sammen med Birgitte som skal drive en alpakkafarm lenger opp i dalen, sier Rønning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media