NRK klaget inn til PFU for overhøring av møte

Lyttet til den rettsmedisinske kommisjons møte i 53 minutter.

KLAGER INN NRK:  Karl Heinrik Melle, leder av den psykiatriske gruppen i den rettsmedisinske kommisjon, i retten sammen med leder av den Rettsmedisinske kommisjon Tarjei Rygnestad. Rygnestad har nå klaget inn NRK til PFU for å ha lyttet til et møte via hans telefon. Foto: Tomm W. Christiansen
KLAGER INN NRK: Karl Heinrik Melle, leder av den psykiatriske gruppen i den rettsmedisinske kommisjon, i retten sammen med leder av den Rettsmedisinske kommisjon Tarjei Rygnestad. Rygnestad har nå klaget inn NRK til PFU for å ha lyttet til et møte via hans telefon. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den rettsmedisinske kommisjon (DRK) klaget NRK inn for Pressens Faglige Utvalg etter at en journalist uforvarende overhørte et møte i kommisjonen.

Leder Tarjei Rygnestad i DRK hadde uforvarende åpen telefonlinje til NRK under deler av møtet 20. desember i fjor der den første sakkyndigrapporten om Anders Behring Breivik ble diskutert.

Dagen etter møtet fikk DRK-lederen forelagt opplysninger om at det var stor uenighet i kommisjonen om rapporten. Han fikk etter hvert også forelagt direkte sitater fra møtet.

Påstander om at møtet ble avlyttet av NRK, ble bestemt avvist, men den 13. juni ble det likevel klart at NRK hadde lyttet til deler av møtet via Rygnestads telefon. Rygnestad opplyste fra vitneboksen i Oslo tingrett at DRK hadde politianmeldt saken for å finne ut hva som hadde skjedd.

Nå har kommisjonens leder klaget NRK inn for PFU, skriver Dagens Næringsliv.

Flere tillitsbrudd I klagen til PFU skriver Rygnestad blant annet at «Kommisjonen er av den oppfatning at NRK har begått flere tillitsbrudd i nærværende sak og da særlig ved å bryte det presseetiske hovedprinsippet om å opptre åpent og med klare premisser i det journalistiske arbeidet.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer