<strong>ETTERTRAKTET GJENG:</strong> 777 000 nordmenn benket seg foran TV-skjermen for å se denne gjengen konkurrere i sangferdigheter og artisteri. Det gjorde «Stjernekamp» til helgas nest mest sette program, kun slått av seerfavoritten «Nytt på nytt». Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
ETTERTRAKTET GJENG: 777 000 nordmenn benket seg foran TV-skjermen for å se denne gjengen konkurrere i sangferdigheter og artisteri. Det gjorde «Stjernekamp» til helgas nest mest sette program, kun slått av seerfavoritten «Nytt på nytt». Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

NRK knuser TV 2 - igjen

Med «Senkveld»-premieren har TV 2 fått en solid seeropptur, men kanalen sliter fortsatt med å konkurrere med NRK. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I forrige uke sa broadcastsjef i Mediacom, Marianne Massaiu, at TV 2 var avhengige av at «Senkveld»-gutta leverte over en halv million seere hvis kanalen skulle opprettholde sin sterke posisjon på fredagskvelden.

Tidligere år har programmet ligget over 700 000 seere.

Seertallene for helga er nå klare, og det viser seg at 539 000 nordmenn satt benket foran TV-skjermen for å få med seg Thomas Numme og Harald Rønnebergs sesongpremiere.

Sammenliknet med fjorårets sesongpremiere har «Senkveld» en nedgang på 240 000 seere.

Også i 2014 hadde programmet en betraktelig sterkere åpning enn i år, med 719 000 seere, ifølge tall fra TV 2 selv.

Lest denne? Slik blir TV-høsten

<strong>TILBAKE PÅ SKJERMEN:</strong> «Senkveld»-programlederne Thomas Numme og Harald Rønneberg var fredag tilbake på TV 2, etter en lang sommerferie. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TILBAKE PÅ SKJERMEN: «Senkveld»-programlederne Thomas Numme og Harald Rønneberg var fredag tilbake på TV 2, etter en lang sommerferie. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

TV 2: - Forventer økning

Kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 erkjenner at sesongpremieren av «Senkveld» er en seermessig nedtur sammenliknet med i fjor, men sier seg likevel fornøyd med det totale engasjementet rundt TV-programmet.

Han påpeker at «Senkveld» hadde den høyeste seerandelen fredag kveld i den kommersielle målgruppa, som er seere mellom 20 og 49 år.

- Det er på et nivå der «Senkveld» pleier å ligge. Samtidig forventer vi at seertallene vil øke ut over høsten, sier Dahl.

Han forteller også at TV 2 med sin kampanje #HjelpHaraldHjem har skapt engasjement i sosiale medier og på nett i uka opp mot sesongpremieren, og at det har gitt betydelig utslag på trafikken på TV2.no.

- Hele uka er en stor suksess for oss, fordi #HjelpHaraldHjem har vært noe «alle» har snakket om, hevder kommunikasjonssjefen.

- Burde ikke det ha gitt større utslag på TV-tallene også?

- Det kan være mange faktorer som spiller inn på selve fredagskvelden. Det vi ser på er at det samlede engasjementet rundt programmet har gått betydelig opp fra i fjor.

«Nytt på nytt» på topp

«Senkveld med Thomas og Harald» er det sjuende mest sette programmet i helga, men utkonkurreres av både NRK og TVNorge.

Mens sistnevntes VM-kvalik mellom Norge og Tyskland ble sett av 651 000 seere, troner NRK på seertoppen med gullrekka «Nytt på nytt» (854 000 seere), «Stjernekamp» (777 000 seere) og «Side om side» (715 000 seere).

Også forrige helg var det NRK som vant seerkrigen.

TV 2s «Skal vi danse» har en økning på 55 000 seere fra forrige lørdag, men sliter fortsatt med å nå formtoppen fra 2006, da hele 989 000 seere fulgte finalen.

Til sammenlikning hadde konkurrenten «Stjernekamp» 316 000 flere seere lørdag kveld.

<strong>RØK UT:</strong> Tidligere skihopper Roger Ruud og hans dansepartner Lillian Aasebø måtte forlate «Skal vi danse» lørdag. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
RØK UT: Tidligere skihopper Roger Ruud og hans dansepartner Lillian Aasebø måtte forlate «Skal vi danse» lørdag. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures Vis mer

Rollebytte

Mediacoms Marianne Massaiu synes at TV 2 har grunn til å være fornøyd med sesongdebuten til «Senkveld»:

- 539 000 seere er et greit nivå for Thomas og Harald i 2016. Dessuten ser vi at både «The Stream» og «Skal vi danse» øker. Det er positivt, mener Massaiu.

Hun synes det er interessant at konkurrentene «Skal vi danse» og «Stjernekamp» har byttet posisjon siden sistnevnte debuterte på NRK i 2012.

- «Stjernekamp» har bygget seg opp sesong for sesong. De har stjålet seere fra «Skal vi danse» både sending for sending og år for år, og har tatt posisjonen som det største lørdagsprogrammet, slår Massaiu fast.

Sterk konkurranse

Selv om TV 2s danseprogram blir lillebror i seertallsammenheng, vil hun ikke sykemelde konseptet.

- «Skal vi danse» har fremdeles nesten en halv million seere. En halv million er ganske mange som gjør det samme en lørdagskveld. Det er vanskelig å etablere konsepter i 2016 som leverer bedre enn det, påpeker Mediacom-sjefen.

Hun tror at «Skal vi danse» nok kunne levert noe høyere seertall, hadde det ikke vært for at konkurransen er så sterk.

- Hvis ikke NRK hadde kommet opp med et så heidundrende godt konsept som «Stjernekamp», kan det hende at «Skal vi danse» fremdeles hadde levert bedre. Konkurransebildet er rimelig avgjørende, sier Massaiu.

- Absolutt relevant med «Skal vi danse»

Også TV 2 selv erkjenner at konkurransen med «Stjernekamp» er tøff:

- Avstanden oppover er høy. Samtidig føler vi at vi har en god cast, og tallene er økende. Så få vi se hvor mye det vil øke til neste uke, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl til Dagbladet.

- Er «Skal vi danse» fortsatt et relevant program å ha for TV 2?

- Et program som har cirka 500 000 seere på lørdagskvelden er absolutt relevant å ha, sier Dahl tydelig.

Kommunikasjonssjefen legger til at det viktigste for TV 2 ikke er å konkurrere mot NRK:

- Det viktigste for oss er å ha attraktive programmer, primært i målgruppen 20-49 år.

Seernedgang i vår

«Senkveld» hadde i første kvartal i fjor 664 000 tusen seere i snitt og 41,2 prosent markedsandel på sitt sendetidspunkt. I løpet av vårsesongen falt «Senkveld» til 547 000 seere og en gjennomsnittlig markedsandel på 33,3 prosent, skrev DN i april.

Jarle Thalberg, forhandlingsdirektør i mediebyrågrupperingen GroupM, sa til Dagbladet før helga at det var ekstremt viktig for TV 2 at «Senkveld» leverte, både for markedsandelene og som signaleffekt for resten av markedet.

- Programmet er en av TV 2s store konsepter, og hvis «Senkveld» begynner å vike er det et dårlig signal. Det har ikke TV 2 råd til nå som de allerede er inne i svært tøffe tider, sa Thalberg i forrige uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer