KAN JUBLE: NRKs «Sommeråpent» kan skryte på seg over 600 000 seere til premiereprogrammet. Det er bedre enn i fjor. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
KAN JUBLE: NRKs «Sommeråpent» kan skryte på seg over 600 000 seere til premiereprogrammet. Det er bedre enn i fjor. Foto: Julia Marie Naglestad / NRKVis mer

NRK knuste TV 2 - igjen

Åpningssendinga av «Sommeråpent» ble fulgt av over 600 000 seere.

(Dagbladet): Startskuddet for årets «Sommeråpent» gikk av søndag kveld, og vertskanalen NRK har all grunn til å smile.

Hele 604 000 seere benket seg foran tv-ruta i går kveld. Det gir en markedsandel på 40 prosent.

Til sammenlikning hadde programmet 498 000 seere ved fjorårets premiere.

Økning for begge kanaler I snitt har 242 000 seere fulgt «God Sommer Norge» hos konkurrenten TV 2, som ble sparket i gang forrige mandag.

Programmet hadde foreløpig toppnotering på fredag med 273 000 seere.

Selv om «Sommeråpent» foreløpig ser ut til å lede seerkampen, henger ikke TV 2 med nebbet av den grunn.

- Vi er veldig fornøyde med de første programmene av «God sommer Norge». Redaksjonen har sørget for godt innhold, og Øyvind og Julie (Øyvind Mund og Julie Strømsvåg, journ.amn) har vært i storform som programledere.

- Vi har jobbet frem et helt nytt sommerprogram i år, med nytt innhold og ny innpakning, og vi tenker langsiktig med dette. Jeg synes den første uka har vært en lovende start på en lang og fin sommer med «God sommer Norge», sier TV 2s programdirektør Jarle Nakken til Dagbladet.

Satser på flere Tallene er en opptur for kanalen fra fjorårets «Sommertid» - med 179 000 seere i snitt. Programmet fikk i tillegg har medfart for innholdet, blant annet av tidligere TV 2-programleder Oddvar Stenstrøm

I år satser TV 2 på flere programledere, slik som konkurrenten NRK.

«God Sommer Norge» ble i sin først uke ledet av Øyvind Mund og Julie Strømsvåg, og får senere selskap av TV 2-profilen som Vår Staude, Davy Wathne, Sturla Berg-Johansen, Cathrine Fossum, Erik Thorstvedt, Katarina Flatland, Arill Riise og Solveig Barstad.

NRK, som igjen har lagt ut på langtur med båten MS «Sjøkurs», har navn som Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing, Ronny Brede Aase, Carina Olset, Ingerid Stenvold, Haddy N'Jie, Atle Pettersen, Tore Strømøy, Marte Stokstad og Anne Rimmen.