NRK kommenterer ikke Åpen Post-bråk

Kenneth Sivertsen var invitert til «Åpen Post», men ble for frilynt - selv for Bård Tufte Johansen. Innslaget ble ikke sendt, og nå nekter NRK å si noe om saken.

- Man tenker jo sitt når man hører hva som skjedde i «Åpen Post», men vi har ingen betenkeligheter med å opprettholde avtalen med Sivertsen, opplyste prosjektleder for «Fredagsbøren» i TV2, Tom Moen, i går ettermiddag.

Men telefonlinjen glødet mellom Sivertsens manager Peter Brandt og TV2.

Full tillit

I NRK er det taust om dramaet torsdag kveld som førte til at intervjuet med Kenneth Sivertsen aldri kom på lufta.

- Jeg kan ikke kommentere andre redaktørers beslutninger, sier kringkastingssjef Einar Førde og henviser til prosjektleder for «Åpen Post» Charlo Halvorsen. Han vil heller ikke snakke om Sivertsens utbrudd.

Heller ikke Bård Tufte Johansen eller Harald Eia vil uttale seg.

Hos Peter Brandt Management i Bergen er det heller ingen som vil uttale seg.

- Managementet til Kenneth Sivertsen har forsikret oss om at han er klar for «Fredagsbørsen», og da stoler vi på deres avgjørelse, sa Tom Moen.

Smiger og ro

Torsdag var «Åpen Post» tema for Kringkastingsrådet, og Bård Tufte Johansen ble rost av omtrent samtlige rådsmedlemmer for sin omstridte humor. Einar Førde lovet at NRK skal finne penger slik at «Åpen Post» kan komme på lufta igjen til høsten.

- Vi tar det foreløpig som smiger. Men det er overraskende, siden det er så lite penger på huset, sa Tufte Johansen etter Førdes innlegg.

Redaksjonen har ikke bestemt om det blir et gjensyn med «Åpen Post» til høsten.

Det blir i så fall uten Kenneth Sivertsen som gjest, for etter at NRK ikke sendte innslaget med ham, bestemte han at han er ferdig med kanalen.
- Jeg klarer meg fint uten NRK, sa Sivertsen til Dagbladet.

IKKE SOM VENTET: Intervjuet med Kenneth Sivertsen kom ut av kontroll under opptaket til torsdags-versjonen av Åpen Post på NRK1.