NRK kommer med ny nett-tv

- På tide med en ny og bedre versjon.

TESTKLAR: NRKs nye nett-tv-løsning skal nå testes av folket og vil trolig være klar for lansering etter sommeren. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix
TESTKLAR: NRKs nye nett-tv-løsning skal nå testes av folket og vil trolig være klar for lansering etter sommeren. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): NRK Nye Medier holder på med å utvikle en ny løsning for nett-tv som nå er klar for testing.

Den nye plattformen skal trolig være NRKs svar på de kjente og velfungerende nett-tv-løsningene til britene og svenskene, BBCs iPlayer og SVT Play.
NRK har allerede fått 500 frivillige nordmenn til å prøve den nye versjonen, men nå skal den også åpnes for resten av folket. 

Positive reaksjoner Neste uke vil tjenesten være tilgjengelig for alle, og slik vil NRK plukke opp og luke ut ting som ikke fungerer.

- Reaksjonene fra betatestene har vært overveiende positive, de har pekt på utfordringer vi er kjent med og jobber med. Dette er første skritt i første fase og vi vil jobbe mye med å videreutvikle løsningen fremover, sier Sindre Østgård, sjef for Nye Medier i NRK.

Den nye nett-tv-løsningen vil være basert på mye av den vi allerede kjenner til i dag, bare enda større, enda bedre, og du skal kunne bruke den hvor du og når du vil.

- NRK har en god, gammel nett-tv som mange er glad i, men den var moderne da vi lanserte den i 2001. Nå er det på tide med en ny og bedre løsning, sier Østgård.

God brukeropplevelse Som kanalen tilbyr i dag, vil alle programmene være tilgjengelige opptil en uke etter at det har blitt sendt på tv. Egenproduserte programmer vil havne i et arkiv og det nye systemet vil gjøre det mye lettere å finne akkurat det du er ute etter.

NRKs fire tv-kanaler og og aktuelle programmer vil være lett tilgjengelig både på pc'en, lesebrettet og smarttelefonen med høyere videokvalitet. Kanalen fokuserer på at brukeropplevelsen skal fungere for absolutt alle.

- Her skal både en lite teknisk bestemor og en rå teknonerd på 15 kunne forstå og få til like mye, forklarer Østgård.

NRK-dugnad Prosessen har vært tidkrevende og Østgård sier at det har vært en stor dugnad på NRK-huset for å få det til.

- Folk har store forventninger til NRK og det er ikke ukomplisert å spille ut alle NRKs beste programmer, med høy brukskvalitet, til det apparatet folk har for hånden. Men vi er ydmyke for hva disse testene nå vil vise slik at vi kan videreutvikle og etter hvert tilby den aller beste løsningen. Det fortjener folk, sier Østgård.

Den gamle nett-tv-versjonen vil fortsatt være tilgjengelig frem til den endelige lanseringen av det nye systemet som trolig vil komme en gang etter sommeren.