NRK-konkurrenter skeptiske til rapport fra Medietilsynet

Konkurrentene er langt fra overbevist om at NRK ikke bidrar til leserflukt fra avisene, slik Medietilsynet påstår.

KRITIKK: – Forskernes konklusjon er åpenbart feil, noe som også framgår av underlagsmaterialet for rapporten, sier Gunnar Stavrum sjefredaktør i Nettavisen. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
KRITIKK: – Forskernes konklusjon er åpenbart feil, noe som også framgår av underlagsmaterialet for rapporten, sier Gunnar Stavrum sjefredaktør i Nettavisen. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- NRK er en hellig ku i norsk offentlig debatt, sier Schibsted-redaktør Einar Hålien i Schibsted til Klassekampen.

Hålien sier Schibsted nå skal gå nøye gjennom rapporten fra Medietilsynet. Men han varsler allerede at han har flere ankepunkter.

I rapporten konkluderes det med at NRK ikke utgjør en konkurransemessig trussel mot kommersielle mediehus. Statskanalen bidrar tvert imot positivt til mediemangfoldet, heter det i rapporten Mari Velsand, direktør i Medietilsynet, overleverte til kulturminister Trine Skei Grande (V) tirsdag.

Til Dagbladet sier Hålien at han mener det er en klar sammenheng mellom NRKs posisjon på nett, og de kommersielle medienes muligheter til å tjene penger via betaling fra brukerne.

- Sammenhengen er veldig enkel. Hvis det er slik at du får det samme tilbudet gratis fra NRK Hordaland som du får fra Bergens Tidende, er det grunn til å tro at det vil begrense muligheten for Bergens Tidende til ta betalt for den digitale journalistikken, sier han til Dagbladet.

Fester ikke lit

Nettavisens sjefredaktør og administrerende direktør Gunnar Stavrum, er også kritisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer