- BRØT AVTALEN: Knut Harald Ulland, daglig leder i Atlas-alliansen i 2002 var storfornøyd etter TV-aksjonen. Nå krever NRK å få tilbake 50 millioner. 
Arkivfoto: Knut Falch / SCANPIX
- BRØT AVTALEN: Knut Harald Ulland, daglig leder i Atlas-alliansen i 2002 var storfornøyd etter TV-aksjonen. Nå krever NRK å få tilbake 50 millioner. Arkivfoto: Knut Falch / SCANPIXVis mer

NRK krever 50 mill. etter tv-aksjon

Mener Atlasalliansen har brutt avtalen.

NRK krever tilbake 50 millioner kroner fra Atlasalliansen etter TV-aksjonen i 2002.

Over 140 millioner kroner ble samlet inn til Atlasalliansens arbeid blant funksjonshemmede barn i fattige land.

Ifølge NRK var avtalen at alle midlene skulle brukes innen fem år, men etter sju år er det fortsatt 50 millioner kroner som ikke har gått til prosjektet. NRK mener Atlasalliansen har brutt avtalen.

- Dette er store penger, og vi kan ikke risikere at innsamlingspenger som går til et veldedig formål blir brukt som en slags administrasjonsfinansiering over lang tid, sier Helge Jakob Kolrud, som er leder i Innsamlingsrådet i NRK.

Atlasalliansen mener imidlertid at de ikke har gjort noe galt. Leder i Atlasalliansen, Rikke Bekkevold, ble overrasket da hun hørte om kravet.

- Vi har fulgt NRKs retningslinjer og har hele tiden vært tydelige på at vi la opp pengebruken over en tiårsplan, sier Bekkevold.


(NTB)