TALEGLIPP: Kongens tale dukket opp som tekst på nyhetskavalkaden på NRK søndag kveld. Se flere bilder av tekstglippen under.
TALEGLIPP: Kongens tale dukket opp som tekst på nyhetskavalkaden på NRK søndag kveld. Se flere bilder av tekstglippen under.Vis mer

NRK la ut Kongens nyttårstale som tekst

Et døgn for tidlig fikk det norske folk vite hva Kongen sier i talen i morgen.

(Dagbladet): Kongens TV-sendte tale til sitt folk er en vel innarbeidet tradisjon på nyttårsaften. Men i 2012 fikk NRK-seerne vite hva monarken har på hjertet allerede på årets neste siste dag.

I kveld gikk nemlig deler av talen som tekst på Dagsrevyens årskavalkade «Nyhetsåret».

NRK beklager Mens Nina Owing så tilbake på årets største nyhetshendelser, rullet teksten i vei med linjer som «i takknemlighet ønsker jeg denne nyttårsaftenen å dele noen refleksjoner» og «min søster Ragnhild har gått bort».

- Det skjedde en menneskelig feil. Det er tastet feil kode på et tekstinnslag, og det medførte at det i starten av sendingen «Nyhetsåret» kom feil tekst. Det beklager vi selvfølgelig, sier NRKs strategi- og prosjektredaktør Lene Einang Falch til Dagbladet.

KAVALKADE: «Nyhetsåret» er et tilbakeblikk på de største nyhetshendelsene i 2012. I starten av sendingen ble bildene akkompagnert av Kongens egne refleksjoner over året.
KAVALKADE: «Nyhetsåret» er et tilbakeblikk på de største nyhetshendelsene i 2012. I starten av sendingen ble bildene akkompagnert av Kongens egne refleksjoner over året. Vis mer

- Jeg har ikke rukket å se det selv og vet ikke om teksten stammer fra Kongens tale. Men det ser slik ut, sier Falch.

Snakker om «Ringenes herre» NRKs tekst-tabbe avslørte også at Kongen refererer til J.R.R. Tolkiens berømte fantasyverden i årets tale.

«Når krigeren Aragon i Ringenes herre skal reise ut for å kjempe det godes kamp mot det onde...» er en av linjene fra talen som ikke skulle vært offentliggjort før i morgen kveld, nyttårsaften. Da sendes den klokka 19.30 på både NRK og TV 2.

 

NRK la ut Kongens nyttårstale som tekst
FANTASY: Tekstglippen avslørte også at Kongen i år snakker om Ringenes herre.
FANTASY: Tekstglippen avslørte også at Kongen i år snakker om Ringenes herre. Vis mer