Skam sesong 3

NRK lagde to sesonger «Skam» for 10 millioner

Mens serier som «Nobel» og «Valkyrien» har kostet mellom 60 og 70 millioner hver, lages nettfenomenet «Skam» for en langt billigere penge. 

EVAK: Kjærlighetshistorien mellom Isak (Tarjei Sandvik Moe) og Even (Henrik Holm), populært kalt Evak har engasjert «Skam»-fansen - og rekruttert mange nye tilhengere av NRK-serien. I går kveld kom siste episode fra sesong 3. Foto: NRK
EVAK: Kjærlighetshistorien mellom Isak (Tarjei Sandvik Moe) og Even (Henrik Holm), populært kalt Evak har engasjert «Skam»-fansen - og rekruttert mange nye tilhengere av NRK-serien. I går kveld kom siste episode fra sesong 3. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): -Til å være drama av høy kvalitet, er «Skam» en veldig kostnadseffektiv produksjon, sier redaksjonssjef for «Skam», Håkon Moslet i NRK P3, om økonomien bak den norske suksesserien.

Han forteller at prosjektet har økt budsjettet underveis, og at serien har kostet NRK cirka 10 millioner i 2016.

Til sammenlikning hadde «Nobel», NRKs store dramaserie i høst, et budsjett på 68 millioner kroner for én sesong, ifølge NRK selv. Den kommende storsatsinga «Valkyrien», som kommer på statskanalen 1. januar, har en prislapp på 63 millioner kroner.

I løpet av 2016 har NRK produsert to sesonger av «Skam» for de 10 millionene. Siste episode fra sesong 3 kom i går.

- Etter hvert som serien har vokst i ambisjoner og popularitet har vi fått større rammer. Men det er et lite, tett og flerfunksjonelt team som lager serien, så det kan liksom ikke sammenliknes med «Nobel» og sånne ting, sier Moslet.

I og med at NRK i fjor både investerte i første «Skam»-sesong og et forprosjekt for serien, mener han at årsbudsjettet for i 2015 ikke er relevant å sammenlikne med årets budsjett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer