Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

NRK lager dramaserie om 22. juli til 70 millioner

Skal være klar høsten 2019.

«22. JULI»: Filmskaperne Sara Johnsen og Pål Sletaune vil at vi ikke skal glemme 22. juli og lager derfor en dramaserie om terrorhendelsen. Foto:NTB Scanpix
«22. JULI»: Filmskaperne Sara Johnsen og Pål Sletaune vil at vi ikke skal glemme 22. juli og lager derfor en dramaserie om terrorhendelsen. Foto:NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Planene om å lage en dramaserie basert på terrorhandlingen utført av Anders Behring Breivik i Oslo og på Utøya har eksistert lenge. Men først i går at NRK ga klarsignal.

Budsjettet er på 70 millioner kroner og opptakene starter i april 2018. Planlagt sendedato er høsten 2019, skriver NRK på sine nettsider.

Serieskaperne er ekteparet Sara Johnsen og Pål Sletaune.

REGISSØR: Pål Sletaune skal regissere tv-dramaet. Foto: NTB Scanpix
REGISSØR: Pål Sletaune skal regissere tv-dramaet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi gjør et forsøk på å fortelle om hendelsen gjennom ringvirkningene av terroren. Ikke om de direkte berørte, sier Sletaune, som skal være regissør for dramaserien, til NRK.

Dramaserien skal bestå av seks timelange episoder og skal hete «22. juli». Den skal ikke handle om terroristen Breivik, men om menneskene som gjennom sitt arbeid ble berørt av terroren.

Serieskaperne ønsker ikke å fortelle den direkte historien om det som skjedde, det vil si at terroristen Anders Behring Breivik ikke får plass i serien.

- Han har ikke noen naturlig plass i vår serie. Og han fortjener heller ikke en plass, sier Johnsen, som mener at Breivik ikke har noen plass i den delen av historien.

Hele Norges coronakart