NRK lager selvmordsbomber-hørespill likevel

Forfatter fikk viljen sin.

FORNØYD: Forfatter Ole Asbjørn Ness er glad for at hørespillet hans om en selvmordsbomber likevel skal spilles inn av NRK. Her utenfor leiligheten til favorittforfatter Isaak Babel i Odessa. Foto: PRIVAT
FORNØYD: Forfatter Ole Asbjørn Ness er glad for at hørespillet hans om en selvmordsbomber likevel skal spilles inn av NRK. Her utenfor leiligheten til favorittforfatter Isaak Babel i Odessa. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Onsdag gikk forfatter Ole Asbjørn Ness hardt ut mot NRK i en kronikk i Aftenposten. Forfatteren hadde jobbet med et hørespillmanus for statskanalen i tre år, og hevdet at han til slutt fikk et ultimatum:

Enten måtte han endre slutten slik at den muslimske hovedpersonen ikke sprengte seg selv i lufta, ellers ble det ikke noe hørespill.

Blir hørespill likevelMen nå skal det bli hørespill av manuset likevel. Mest sannsynlig med selvmordsbombing i avslutningen. Det lover radioteatersjef Nils Heyerdahl.

- Vi har besluttet at vi går videre med sikte på å produsere stykket. Ledelsen i NRK Drama har gått gjennom manus, og funnet at det har så høye kvaliteter at vi ønsket å gjennomføre det, sier han til Dagbladet.no.

Heyerdahl har hele tiden avvist at Ness skal ha fått noe ultimatum fra NRK. Problemet skal ha vært en intern konflikt mellom Ness og instruktøren og dramaturgen. Nå vil NRK finne en ny instruktør til stykket.

- Det har ingen hensikt å gå videre hvis det er uenighet innenfor det kunstneriske teamet. Det er fortsatt et og annet som må gjøres med manus, men det må skje med den vi velger som ny instruktør, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer