NRK lanserer underholdningskanal

Slik blir de nye kanalene i bakkenettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les også:
Her er de 18 kanalene du får i bakkenettet

Men det finnes digitale alternativer

(Dagbladet.no): RiksTV offentliggjorde sitt tilbud i det digitale bakkenettet i morges, og i grunnpakken finnes det flere nyvinninger.

NRK er blant dem som får med tre nye kanalkonsepter: Et relansert NRK 2, NRK 3 og NRK Super.

- NRK Super blir en barnekanal som skal sendes fram til klokken 19. Da tar NRK 3, som blir en underholdningskanal rettet mot et yngre publikum, over, sier NRKs kommunikasjonssjef Sigurd Sandvin til Dagbladet.no.

NRK2 relanseres

Han vil ikke si så mye om hva konkret underholdningskanalen vil vise, men fra før er det klart at NRK3 blant annet vil sende den amerikanske underholdningssuksessen «Heroes».

NRK 3 starter opp samtidig med det digitale bakkenettet, mens NRK Super etter planen skal lanseres i desember.

BAKKENETTET ER KLART: Administrerernde direktør i RiksTV, Espen Thorsby (f.v.), TV2-sjef Alf Hildrum og TVNorge-sjef Eivind Landsverk på tirsdagens pressekonferanse i Oslo. Foto: SCANPIX
BAKKENETTET ER KLART: Administrerernde direktør i RiksTV, Espen Thorsby (f.v.), TV2-sjef Alf Hildrum og TVNorge-sjef Eivind Landsverk på tirsdagens pressekonferanse i Oslo. Foto: SCANPIX Vis mer

I tillegg relanseres NRK2 som en kanal som vil satse på nyheter og dokumentarer.

- Distribusjonen av NRK2 har jo hele tiden vært en akilleshæl for oss, og med innføringen av bakkenettet vil det bli langt flere som har mulighet til å få inn kanalen, sier Sandvin.

Vil offentliggjøre snart

Lite er foreløpig kjent om Viasat 4.

- Vi vil fortelle markedet hva kanalen skal inneholde innen kort tid, sier programdirektør Trygve Rønningen til Dagbladet.no.

Han avslører imidlertid at kanalen vil inneholde nyheter og dokumentarer. På RiksTVs hjemmesider heter det at den også vil tilby kvalitetsfilmer, sport og serier.

Eivind Landsverk i TVNorge varsler også en pressekonferanse om et par dager om hva TVNorge 2 kommer til å inneholde.

- Vi har jobbet med flere kanalprosjekter, og er glade for at RiksTV valgte å ta med TVNorge 2. Nå legger vi siste hånd på verket, og gleder oss til å fortelle om hva vi har forberedt, sier Landsverk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer