KAN BLI SISTE SESONG: Fra starten av januar begynte den tredje sesongen av «Anno» på NRK. Nå melder kanalen selv at det kan hende at den tredje sesongen blir den siste. Prosjektet er foreløpig lagt på is. Foto: Frank Foss / STRIX / NRK
KAN BLI SISTE SESONG: Fra starten av januar begynte den tredje sesongen av «Anno» på NRK. Nå melder kanalen selv at det kan hende at den tredje sesongen blir den siste. Prosjektet er foreløpig lagt på is. Foto: Frank Foss / STRIX / NRK Vis mer

«Anno»:

NRK legger «Anno» på is

Seerne har flyktet fra det populære realityprogrammet. Nå legges prosjektet om en fjerde sesong på is. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det var på vårparten i 2015 at NRK introduserte realitykonseptet «Anno» for første gang.

Realityserien der deltakere sendes flere hundre år tilbake i tid ble en umiddelbar suksess, og finalene i de to første sesongene ble sett av over 900 000 seere hver gang.

Nå har det imidlertid tapt seg for NRK-serien, som mistet 239 000 seere denne finalen. Det skriver Kampanje. NRK melder nå at prosjekt sesong fire nå er lagt på is, i hvert fall enn så lenge.

TV-sjef i kanalen, Arne Helsingen, forteller til egen mediebedrift at de ønsker å gi publikum noe nytt, og at en pause derfor kan være naturlig for «Anno».

- NRKs innhold er i kontinuerlig utvikling, og vi ønsker å gi publikum både nytt og etablert programinnhold. Vi ønsker å skape mer variasjon i tilbudet til publikum også neste år, og ett av mange grep er å ta pause i Anno neste år for å gi plass til nye satsinger, sier han til NRK.

Han mener at det finnes flere historiske epoker og hendelser serien kan ta tak i, og ser ikke bort fra at en ny sesong derfor kan være aktuelt et annet år.

I første sesong ble deltakerne sendt tilbake til år 1764, og programmet ble spilt inn i en slags «tidskapsel» på Bryggen i Bergen.

Emilie Enger Mehl stakk den gang av med seieren. I fjor ble deltakerne sendt tilbake til 1721, og programmet ble spilt inn i Fredrikstad. Da stakk Lars Kristian Engelbregt Grøholt av med seieren.

Siste sesong ble nylig ferdig, og Linn Elise Rølvåg ble kronet som vinner av år 1537. Sesongen ble spilt inn på Erkebispegården i Trondheim.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer