TAS AV LUFTA: Asbjørn Slettemark, som har ledet Pyro på P3 sammen med Totto Mjelde. Foto: Paal Audestad
TAS AV LUFTA: Asbjørn Slettemark, som har ledet Pyro på P3 sammen med Totto Mjelde. Foto: Paal AudestadVis mer

NRK legger ned «Pyro»

Vil heller ha et program med «utvida rockeprofil».

(Dagbladet): Rock- og metallprogrammet «Pyro» på NRK P3 blir borte 7. juli, etter 13 år og nøyaktig 666 sendinger. Det melder programleder Totto Melde på Pyro-bloggen.

«NRK P3 har bestemt seg for at de ikke vil ha mer av rockevåset vårt, og det skjønner vi godt», skriver Melde.

- P3 er en kanal som skal speile og definere ung kultur og være i kontinuerlig endring. Fra tid til annen gjør vi endringer på sendeskjemaet - i denne runden var det «Pyro»s tur til å takke for seg, sier musikksjef Mats Borch Bugge i P3 til Dagbladet.

Bredere Medprogramleder Asbjørn Slettemark sier til Dagbladet at det er helt greit for ham å «kaste inn håndkleet og rusle backstage» etter å ha fått holde på såpass lenge.

- Men jeg håper P3 viderefører arven, spesielt på vegne av norsk rock og metall, som er større, viktigere og mer vital enn noensinne, sier han.

Til det svarer Bugge at han vil erstatte «Pyro» med et program som har en bredere profil.

- I takt med at unge folk ikke nødvendigvis er så opphengt i sjanger, er jeg på jakt etter et program som ikke låser seg til å spille metall og rock, men som likevel har en identitet som oppleves å tilhøre den leiren, sier han.

Det er flere radioprogram med fokus på metall som har forsvunnet fra eteren i det siste - blant annet «Limbo» på P13, som ble borte ved årsskiftet.

Ville runde av på 666 Slettemark sier Pyro egentlig ble bedt om å holde på lenger, men at de som gode Iron Maiden-fans insisterte på å gi seg etter 666 sendinger når de første skulle legges ned.

- Dermed blir sendinga 7. juli den siste, sier han.