NRK legger ned «Redaksjon EN»

Vil ha nytt debattkonsept.

NRK jobber med å utvikle et nytt debattprogram som skal overta sendeflata til «Redaksjon EN».

- «Redaksjon EN» kjører vi iallfall fram til neste sommer, og så skal vi i gang med å utvikle et nytt debattkonsept. Men det er fortsatt helt i støpeskjeen, sier NRKs nyhetsdirektør, Erik Berg-Hansen, til Dagbladet.

Usikker rolle

Programleder Viggo Johansens rolle er foreløpig ikke diskutert.

- Det viktigste er å bli enige om hva slags program vi skal lage. Så må vi diskutere hvilke programledertyper vi ser etter. Det er altfor tidlig å si noe i dag om hvem som eventuelt skal inn i en slik rolle, sier nyhetssjef Jon Gelius.

- Viggo Johansen er en av våre viktigste merkevarer på tv-siden. Jeg ser det som selvsagt at han vil fortsette i en eller annen rolle også til høsten. Det vil være dumt av oss å sette ham ut av spill, tilføyer nyhetssjefen.

Gruppe

Tidlig på nyåret kommer han til å sette ned en gruppe som skal se på hvordan NRK kan optimalisere, videreutvikle, fornye og forynge «Redaksjon EN»-flata.

SLUTT ETTER SJU ÅR: Viggo Johansen har ledet Redaksjon EN i sju år. Nå er det snart slutt. Her sammen med Kjell Magne Bondevik og Kristin Halvorsen under en debatt i 2003. Foto: SCANPIX / KNUT FJELDSTAD
SLUTT ETTER SJU ÅR: Viggo Johansen har ledet Redaksjon EN i sju år. Nå er det snart slutt. Her sammen med Kjell Magne Bondevik og Kristin Halvorsen under en debatt i 2003. Foto: SCANPIX / KNUT FJELDSTAD Vis mer

- Jeg mener det er viktig for NRK at vi ikke stivner i vår debattform. Vi må ta sånne diskusjoner i forkant, når det fortsatt går godt på disse programflatene, i stedet for at vi i neste omgang skal tvinges til å gjøre drastiske grep som kanskje kan slå uheldig ut, sier Gelius.

Han understreker at de ikke trenger gjøre noe med «Redaksjon EN», fordi seertallene bare er blitt bedre og bedre. Men han mener likevel det er viktig å ta diskusjonen om fornying.

Det er uavklart om det nye debattkonseptet kommer som en del av oppkjøringen til stortingsvalget i 2009 eller om det lanseres etter valget.

NRK legger ned «Redaksjon EN»