NRK legger seg flate for Søviknes-hets

Frp-Terje rasende på P3-Mina.

(Dagbladet.no): P3s Mina Hadjian har hatt klippekort i Kringkastingsrådet det siste året, og nå er P3-programlederen ifølge Bergensavisen i hardt vær enda en gang.

Denne gangen gjelder det et innslag fra midten av januar, der Mina først harselerte med Os-ordføreren Terje Søviknes - blant annet ved å mene at han burde sitte bak lås og slå, og at det er en skandale at han fikk fortsette etter å ha «tvunget seg på en mye yngre partikollega». Deretter satte hun ham på luften.

Nå har NRK sendt et beklagelsesbrev til Søviknes.

Avviser minnelig ordning

- Hun fremstilte blant annet episoden fra 2001 på en måte som for utenforstående kunne tolkes som om jeg både var mistenkt, tiltalt og siktet for voldtekt, selv om jeg er renvasket av alle parter for lenge siden, sa Søviknes til Bergensavisen i januar.

Brevet fra NRK er et forsøk på å komme til minnelig ordning, da Søviknes har varslet at han vil klage innslaget inn for PFU.

«Innslaget kom på lufta fordi våre rutiner ikke ble fulgt og dette har vi hatt en grundig gjennomgang av i redaksjonen. Vi ser at innslaget bryter med god presseskikk på flere punkter og vi beklager dette overfor deg.», skriver programsjef Bjørn Stuevold og redaksjonssjef Tone Donald ifølge Bergensavisen.

NRK innrømmer ifølge avisa at de kommer til å bli felt i PFU om saken kommer opp, men Søviknes varsler at han ikke er interessert i noen minnelig ordning.

NRK BEKLAGER: Statskanalen tar selvkritikk for et innslag i Mina Hadjians P3-program. Foto: HÅVARD KALLESTAD
NRK BEKLAGER: Statskanalen tar selvkritikk for et innslag i Mina Hadjians P3-program. Foto: HÅVARD KALLESTAD Vis mer

Hetset Torp

Dette er ikke første gang Mina skaper debatt. I oktober kalte hun pastor Jan Åge Torp en «stjernepsykopat»:

«Du er virkelig en liten og usikker og ynkelig mann. Kona er kanskje utro, eller du er kanskje langt inni homoskapet selv. På en eller annen måte er du iallfall skikkelig misfornøyd og bitter på livet, eller rett og slett psykotisk».

Deretter fikk hun Veronica Orderud til å lage en liten reklame for programmet sitt ved å si: «Hei, dette er Veronica Orderud, og jeg hører på Mina hver dag. Og hvis ikke du gjør det, så dreper jeg deg».

I forbindelse med klagen på Torp-intervjuet lovet kanalsjef Marius Lillelien å jobbe med etisk bevissthet:

- Vi jobber med å klargjøre hvor grensen går i forhold til pressens etiske regler, og å ha klare rutiner for hvordan vi nærmer oss kontroversielle saker, sa han til Dagbladet.

NRK legger seg flate for Søviknes-hets
AKSEPTERER IKKE: Terje Søviknes er ikke interessert i noen minnelig ordning med NRK.