Frank Aarebrot hengt ut av NRK Sørlandet

NRK legger seg flate: «Han er ikke så opptatt av den daglige renslighet»

Kom med påstander om valgforsker Frank Aarebrot på direkten. 

BEKLAGER: NRK beklager overfor både lyttere og Frank Aarebrot at programlederen på NRK Sørlandet har hetset Aarebrot i radiosendingen. FOTO: Tor Erik H. Mathiesen / Dagbladet   
BEKLAGER: NRK beklager overfor både lyttere og Frank Aarebrot at programlederen på NRK Sørlandet har hetset Aarebrot i radiosendingen. FOTO: Tor Erik H. Mathiesen / Dagbladet   Vis mer

(Dagbladet): Under morgensendingen til NRK Sørlandet torsdag, ble valgforsker Frank Aarebrot uthengt på direktesendt radio, og kalt «urenslig».

Programleder Elisabeth Sandve uttalte at «han er ikke så opptatt av den daglige renslighet», og «han er nok mer opptatt av litteratur enn av såpe og vann, den mannen».

Nå legger NRK seg flat og konstituert distriktsredaktør Inger Lise Hansen, ved NRK Sørlandet, beklager uttalelsene.

- Som redaktør beklager jeg dette veldig overfor lyttere og Frank Aarebrot. Det er ikke slik NRK Sørlandet vil fremstå. Programleder Elisabeth Sandve er veldig lei seg, sier Hansen til Dagbladet.

Vil ta kontakt med Aarebrot

Hansen legger til at de alltid går i dialog med programledere etter sending, dersom det blir sagt noe som ikke skal sies. De har også hatt en dialog med programlederen om det som ble sagt

- I løpet av en direktesending på radio kan det skje ting, og hvis noen har sagt noe de ikke bør si, blir det en dialog og vi lager en strategi på hvordan vi kan unngå dette i fremtiden, sier Hansen, og forklarer at de allerede har gått gjennom strategien.

- Ingen stor bommert

Distriktsredaktøren sier også at de vil beklage direkte til Aarebrot.

Når Dagbladet tar kontakt med Aarebrot fredag morgen forteller den profilerte akademikeren at NRK foreløpig ikke har pratet med ham.

- Du ble kalt urenslig på lufta, hva tenker du om det?

- Nei, folk gjør feil, og det er ingen stor bommert, så det får være greit denne gangen. Det begås feil i alle yrker, men det blir fort veldig synlig i journalistikken, sier Aarebrot til Dagbladet.

- Gi henne en klem

Fredag morgen forteller distriktsredaktør i NRK at de også har fått svar fra Aarebrot om at han ikke bærer noe nag.

- Jeg sendte en tekstmelding der jeg skrev hva som ble sagt, og beklaget det. Jeg fikk svar fra Aarebrot om at alle kan gjøre feil og han gjør ikke noe videre med saken. Han sa at jeg skulle gi programlederen min en klem, sier Inger Lise Hansen.

Programleder Elisabeth Sandve har ikke svart på Dagbladets henvendelser. Distriktsredaktør Hansen forteller overfor Dagbladet at Sandve ikke ønsker å uttale seg utover at hun beklager hendelsen.