KRANGEL: Litteraturviter og kjønnsforsker Jørgen Lorentzen har nå takket ja til at NRK legger ut råmaterialet av intervjuet programleder Harald Eia (t.v.) gjorde med ham til TV-programmet «Hjernevask». Foto: Tom E. Østhuus / Dagbladet
KRANGEL: Litteraturviter og kjønnsforsker Jørgen Lorentzen har nå takket ja til at NRK legger ut råmaterialet av intervjuet programleder Harald Eia (t.v.) gjorde med ham til TV-programmet «Hjernevask». Foto: Tom E. Østhuus / DagbladetVis mer

NRK legger ut «Hjernevask»- intervjuet

Nå kan du selv vurdere om Jørgen Lorentzen er blitt manipulert av Harald Eia.

|||Kjønnsforsker Jørgen Lorentzen krever en offentlig unnskyldning fra Harald Eia etter at han føler seg uthengt i det populære NRK-programmet «Hjernevask».

Som Dagbladet skrev i går har Lorentzen nå klaget komikeren inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Da de to møtets til debatt under Skup-konferansen i Tønsberg sist helg tilbød Harald Eia å legge ut råmaterialet til intervjuet.

Nå takker Lorentzen ja til tilbudet, ifølge Journalisten.

- Når du får se det, vil du se at det er en god og hyggelig samtale. Det er lett stemning. Harald tuller og fleiper litt, og jeg er med på det, sier Lorentzen til fagbladet.

Firetimers intervju
Råmaterialet er til sammen på fire timer. Ved å se hele samtalen mellom ham selv og Eia, mener Lorentzen at publikum nå vil se hvordan han er blitt manipulert i programmene.

- Du vil også få et bedre innblikk i hva jeg mener om kjønn og hva jeg mener om biologi. Men som tidligere sagt, jeg er ingen biolog, og visste ikke at dette var programmets tema, derfor er jeg slett ikke presis i mine uttalelser.

Ifølge Journalisten har Lorentzen først nå takket ja til NRKs tilbud fordi han først måtte konferere med andre om det er noe i intervjuet som kan virke injurierende.

Lorentzen var den første samfunnsforskeren som ble stilt til veggs av Eia, og er en gjennomgangsfigur i NRK-seriens syv programmer.

I PFU-klagen sin sier Lorentzen at han i høst ble lovet av Eia at han skulle bli ytt rettferdighet og ikke bli «driti ut». Disse løftene mener han er brutt.

Klare til publisering

Underholdningssjef Charlo Halvorsen i NRK sier til Dagbladet at statskanalen akter å legge ut råmaterialet på nettsidene sine med en gang Lorentzen bekrefter at han ønsker dette overfor NRK.

—Slik kan folk selv vurdere om Lorentzens påstander om at han er blitt manipulert, stemmer, sier han.

Jørgen Lorentzen svarte ikke på Dagbladets henvendelser i går.