Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

NRK-lisensen øker igjen

Men Solberg-regjeringen ber NRK effektivisere.

MÅ EFFEKTIVISERE:  I statsbudsjettet som legges fram i dag foreslår Solberg-regjeringen å øke NRK-lisensen med 45 kroner, og ber samtidig NRK effektivisere.
Foto BONES/LARS EIVIND Dagbladet
MÅ EFFEKTIVISERE: I statsbudsjettet som legges fram i dag foreslår Solberg-regjeringen å øke NRK-lisensen med 45 kroner, og ber samtidig NRK effektivisere. Foto BONES/LARS EIVIND Dagbladet Vis mer

Oslo (NTB): I dag klokka 10.00 ble statsbudsjettet lagt fram. Det har i forkant vært knyttet spenning til utslaget budsjettet for 2014 vil få for NRK-lisensen, som påvirker alle tv-eiere i Norge.

Opp 45 kr I en pressemelding lagt fram på Kulturdepartementets nettsider står det at Solberg-regjeringen foreslår å øke  kringkastingsavgiften med 45 kroner, noe som er en 15 kroner mindre økning enn forrige regjering.

Det betyr at NRK-lisensen vil koste deg 2.729 kroner inkludert merverdiavgift neste år.

NRK har selv bedt om at lisensen økes med 90 kroner fra neste år, men de rødgrønne mente at en økning på 60 kroner var nok for rikskringkasteren. Nå har altså den blåblå-regjeringen nedjustert ytterligere i forhold til NRKs eget ønske.

- Må effektivisere I en uttalelse på Kulturdepartementetes nettsider påpeker regjeringen at NRKs ønske om kompensasjon ikke er innfridd, og at bedriften  må gjennomføre effektiviserings- og omstillingstiltak.

- Forslaget innebærer at NRK ikke får full kompensasjon for forventet kostnadsvekst. Departementet forutsetter samtidig at NRK, innenfor rammen av det foreslåtte avgiftsnivået, likevel gjennomfører sikkerhets- og beredskapstiltak som lå til grunn for selskapets eget forslag til økning av avgiften. NRK må følgelig gjennomføre effektiviserings- og omstillingsstiltak i 2014, står det i pressemeldingen.