NRK

NRK-lisensen øker med 61 kroner

- Dette blir femte året på rad NRK må redusere antall ansatte, sier kringkastingssjefen.

ØKER: Regjeringen foreslår å øke NRK-lisensen med 61 kr, ifølge NRK. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix.
ØKER: Regjeringen foreslår å øke NRK-lisensen med 61 kr, ifølge NRK. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NRK ønsket å øke lisensavgiften til 3054 kroner for hver husstand neste år. Dette ville innebåret en økning på 75 kroner.

I statsbudsjettet, som blir framlagt i dag, foreslår regjeringen å øke lisensen med 61 kroner i 2019. Det var NRK som først meldte dette.

Dette betyr at TV-lisensen øker fra 2970,24 til 3.031,24 kroner. Dette inkluderer moms på 12 prosent.

- Jeg opplever at lisensutviklingen er tilfredsstillende, men den vil føre til et fortsatt sterkt behov for effektivisering og omstilling, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i NRK til Dagbladet.

Han sier at selv med den ønskede økningen, hadde NRK forpliktet seg til å effektivisere med rundt 40 millioner. Regjeringen antyder at økningen på 61 vil koste NRK ytterligere 27 millioner, altså totalt cirka 70 millioner.

Eriksen tror det egentlig tallet ligger nærmere 100 millioner. Han peker blant annet på økte kostnader knyttet til rettigheter, teknologi og produksjon.

De siste åra har NRK redusert antall ansatte med rundt 400. At NRK ikke får ønsket om lisensøkning innfridd, vil bety en fortsatt reduksjon, sier Eriksen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.