NRK-lisensen økes

Øker med 30 kroner. Det ble klart etter at Høyre brøt med Frp.

ØKER: Regjeringen gikk innfor å fryse NRK-lisensen i sitt budsjett. Men etter behandling i Stortinget i dag er det bestemt at lisensen skal økes med 30 kroner. FOTO: NTB Scanpix
ØKER: Regjeringen gikk innfor å fryse NRK-lisensen i sitt budsjett. Men etter behandling i Stortinget i dag er det bestemt at lisensen skal økes med 30 kroner. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er i Genève og har hatt en veldig bra dag på jobben, sier en strålende fornøyd kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksenpå en svært dårlig telefonlinje.

15 kroner to ganger i året

Kringkastingsavgiften ble holdt utenfor budsjettforliket mellom regjeringen og støttepartiene. Det ble besluttet at avgiften skulle avgjøres av kulturkomiteen, og komiteen behandlet saken onsdag, melder NRK.

Nå har komiteen kommet frem til at NRK-lisensen skal økes med 30 kroner.

Dette ble klart etter at Høyre brøt med Frp i saken, og dannet flertall med de partiene som var med på avtalen om allmennkringkasting tidligere i år. Her bestemte Stortinget at NRK skal kompenseres for pris- og lønnsvekst.

Nei fra kulturministeren

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen ba om en økning på 30 kroner i sitt årlige lisensbrev. Dette fikk de derimot ikke gjennomslag for i regjeringens budsjett.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland svarte at regjeringen ville fryse lisensen:

- Det er ikke nødvendig å øke kringkastingsavgiften nå. Kringkastingsavgiften til NRK har økt mer enn den generelle prisstigningen de siste ti årene, samtidig som antallet lisensbetalere har økt, uttalte hun den gangen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer