Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

NRK lover mer galskap

Bekrefter ny sesong av «Exit».

«EXIT»: De har penger, karriere og familie. Men de kjeder seg. Mørk og sjokkerende serie fra Oslos finansverden. Video: NRK Vis mer

Dramasjef Ivar Køhn i NRK bekrefter at innspillingen av den nye sesongen starter neste år. Arbeidet med manus skal ha startet allerede i oktober i år.

Også denne sesongen vil ta utgangspunkt i sanne historier fra det norske finansmiljøet. Skuespiller Pål Sverre Hagen er med videre, sier han til Dagbladet.

- Det er jo mange flere historier der sesong en kom fra for å si det sånn. Jeg tror vi alle nå leser de nye manuskriptene med en slags skrekkblandet fryd.

FORTELLER SANNHETEN: Tobias Santelmann gjester ukens «Senkveld med Helene og Stian», og der forteller han blant annet om den store snakkisen etter NRK-serien «Exit». Video: TV 2 / NRK / Rød Løper Vis mer

Køhn sier til Dagbladet at det blir premiere i 2021.

- Vi følger den samme gjengen. Vi kommer litt mer under huden på gutta. Manusforfatter Øystein Karlsen er en utrolig begavet historieforteller. Det vi har lest, gjør at vi gleder oss veldig.

Dramatikk og galskap

Også skuespiller Jon Øigarden gleder seg, selv om han foreløpig ikke har lest manus. Han spiller karakteren Jeppe i den populære serien.

- Dette kan gå i alle retninger, og det er mange historier fra finansgutta som ikke er fortalt ennå. Nå må vi lage noe som er like bra, sier han til Dagbladet.

Øigarden sier han er klar for mer konsekvenser, dramatikk og galskap knyttet til Oslos finansielle skyggeside.

- Regissør Øystein Karlsen har skapt en interessant verden. Det er betryggende å vite at han er med videre, men man vet jo aldri hvordan seerne tar imot en ny sesong før den dagen det slippes. Det blir spennende, sier han.

- Ungdom har kopiert en av kokain-scenene fra serien. Vil det bli tatt noen forbehold i neste runde?

- Det er trist at ungdommer driver med kokain etter å ha sett serien. Jeg håper at folk ser på det som underholdning, ikke noe man kopierer. Vi retter ingen moralske pekefingrer, men jeg mener at «Exit» ikke er en forherligelse. Det går jo ikke veldig bra med noen av karakterene, sier Øigarden.

Han mener det går tydelig fram at det ikke går så bra for gutta i «Exit».

- Så ikke prøv!

- Overgår fiksjonen

Administrerende direktør Petter Testmann-Koch i Fremantle kan avsløre at kvinnene i miljøet vil få større plass denne gangen.

- Vi har tidligere sagt at det er virkelighet som langt overgår fiksjon, og denne sesongen viser et enda bredere spekter av hvor langt den virkeligheten går, sier han i en pressemelding.

Dramaserien produseres for NRK av selskapet Fremantle.

Serien er enormt populær, men også kontroversiell. Det vakte sterke reaksjoner da klipp av en tilsynelatende naken Tobias Santelmann ble vist under et innslag på Dagsrevyen 3. oktober.