- NRK må drive billigere

A-pressedirektør har merket seg at NRK lyser ut stillinger mens alle andre nedbemanner.

BLODDOPET NRK?: - Det er en eneste medieinstitusjon som utlyser stillinger på nettet nå, og det er NRK, mens alle vi andre må nedbemanne, sa A-pressedirektør Thor Gjermund Eriksen på dagens MBL-konferanse. Foto: Tom E. Østhuus.
BLODDOPET NRK?: - Det er en eneste medieinstitusjon som utlyser stillinger på nettet nå, og det er NRK, mens alle vi andre må nedbemanne, sa A-pressedirektør Thor Gjermund Eriksen på dagens MBL-konferanse. Foto: Tom E. Østhuus.Vis mer

|||TRONDHEIM (Dagbladet): «Er NRK bloddopet i kampen om annonsekronene?» var tema for en debatt på Mediebedriftenes Landsforenings (MBL) årskonferanse i Trondheim i dag.

- NRK er en knallhard konkurrent, som bruker lisensfinansiert innhold som annonsebærer, sa konserndirektør Thor Gjermund Eriksen i A-pressen.

Han rettet først og fremst sin irritasjon mot Stortinget og Kulturdepartementet, som har gitt NRK lov til å selge annonser på sine nettsider.

Lisensbetalerne
Men han lot seg også hisse opp over NRK-programdirektør Per Arne Kalbakk som ikke følte noe ubehag ved dagens ordning.

- Spørsmålet er om NRK skal være med på nye medier og hvordan dette skal finansieres. Jeg mener det er fornuftig å ikke legge alt på lisensbetalerne, sa Kalbakk og fikk et kontant svar fra Eriksen:

- Problemet er at hver gang det kommer noe nytt, så må vi andre drive billigere. Det må dere i NRK også gjøre, sa A-pressedirektøren og føyde til:

- Det er en eneste medieinstitusjon som utlyser stillinger på nettet nå, og det er NRK, mens alle vi andre må nedbemanne.

«Fis i kosmos»
Kalbakk hevdet at svært lite av annonsene selges regionalt, og Kampanje-redaktør Knut Kristian Hauger betegnet NRKs annonsesalg som «en liten fis i kosmos». Det tente A-pressedirektøren på nytt.

- Det er utrolig rart at vi i en prinsipiell diskusjon om NRK skal driver kommersiell virksomhet, blir møtt med argumenter om at det ikke er så farlig fordi de er så dårlige til å selge annonser, sa Eriksen.

Debatten var også innom spørsmålet om hva som skjer når TV2s allmennkonsesjon går ut ved årsskiftet.

- Jeg tror at hvis du er en rimelig interessert tv-seer, så vil du også betale for TV2, sa Thor Gjermund Eriksen, og fikk spontan støtte fra NRKs Per Arne Kalbakk:

- Jeg vil betale for TV2, bare så det er sagt!