- NRK må kutte 300 millioner kroner

For at du skal slippe å betale mer i lisens.

HARDE TAK: Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sier NRK må kutte mye siden regjeringa ikke øker kringkastingsavgiften. Foto: NTB Scanpix
HARDE TAK: Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sier NRK må kutte mye siden regjeringa ikke øker kringkastingsavgiften. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NRK ba om at TV-lisensen ble økt med 73 kroner, men kulturminister Thorhild Widvey var ikke lydhør. Lisensen, som utgjør 96 prosent av NRKs inntekter, står fast på 2729 kroner i statsbudsjettet for neste år.

Selv om det er 2 millioner av oss, og det stadig blir flere lisensbetalere i dette landet, betyr den generelle pris- og lønnsveksten at en tv-lisens som ikke øker gir statskanalen mindre penger å rutte med.

Økte kostnader NRK har dessuten økte kostnader til blant annet pensjoner og utbygging av det digitale radionettet (DAB) som de ikke kommer unna.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen hevder overfor Kampanje at NRK derfor må kutte mer enn 300 millioner kroner neste år dersom statsbudsjettet blir vedtatt slik regjeringa har lagt det fram i dag.

Dette kommer på toppen av de 130 årsverkene som allerede er kuttet i NRK de siste tolv månedene og vil medføre enda færre ansatte og mindre produksjon av tv- og radioprogrammer, bekrefter Eriksen overfor Dagbladet.

- Vi er opptatt av å bruke de rammene vi har til det beste for publikum. Ergo må vi i størst mulig grad skjerme innholdsproduksjonen. Men når vi må kutte så mye, får det betydning både for innholdsproduksjon og antall ansatte - åpenbart, sier Eriksen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer