MGP Eurovision song contest

NRK må slutte å behandle Rybak som en porselensdokke

Skulle vinne - havnet på 15. plass.

GIKK PÅ EN SMELL: Alexander Rybak var en av favorittene på oddsen, men gikk på en skikkelig smell og havnet på en 15. plass. La det går mer moro i MGP-oppkjøringen, gjør artistene tilgjengelige og fjern det tullete, påtatte gravalvoret, mener Dagbladets kommentator. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
GIKK PÅ EN SMELL: Alexander Rybak var en av favorittene på oddsen, men gikk på en skikkelig smell og havnet på en 15. plass. La det går mer moro i MGP-oppkjøringen, gjør artistene tilgjengelige og fjern det tullete, påtatte gravalvoret, mener Dagbladets kommentator. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KOMMENTAR: Israel har vunnet igjen - for fjerde gang i historien, og det er faktisk veldig greit. Det er 20 år siden sist, - da med transpersonen Dana International. Vi gratulerer. Den hønedansende og kvekkende Netta Barzilai var en av favorittene, og hun hadde en festlig låt som det europeiske folket elsket mer enn fagjuryene.

Det skulle ikke gå langt uti stemmegivingen før vi forsto at Alexander Rybak aldri ville havne på pallen. De høye plasseringene på oddsen dagene før finalen, var ikke annet enn en luremus som kastet blår i øynene og ga oss falske forhåpninger. Vi ble hektet av umiddelbart, og det var helt greit - for vi serverte gråstein pyntet med glitter. Det ga en 15. plass.

Det ble høye poengsummer til Kypros og Israel, som ventet. Men så kom overraskelsene: Østerrike, som hadde en flott artist med solid gospelsoullåt, tyske krølltoppen Michael Schulte, som spiller på de samme strengene som Ed Sheeran og svenske Benjamin Ingrosso, som hadde en låt som for meg ble bare bedre og bedre, en smektende poplåt som gjerne ville kledd Justin Timberlake.

Smilet til Rybak da han sang, var langt bedre enn selve låta «That's How You Write A Song», som ikke tangerer «Fairytale» han vant med for ni år siden. Den livlige låta fikk vinger med hans strålende framføring. Rybak bød på seg selv og beholdt gnisten og boblet av entusiasme gjennom tre minutter. Han gjorde det han skulle, og vi får være fornøyd. Men det var flere bedre låter med i år enn Norges.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer