NRK må spare – kutter 50 årsverk

NRK varsler ny nedbemanningsrunde og skal i denne omgang kutte 50 årsverk. Det er snakk om naturlig avgang eller sluttpakker.

MÅ SPARE: Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sier at NRK har redusert bemanningen med 10-11 prosent de siste fire årene, som tilsvarer rundt 400 stillinger. Nå skal de kutte 50 årsverk. FOTO: NTB Scanpix
MÅ SPARE: Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sier at NRK har redusert bemanningen med 10-11 prosent de siste fire årene, som tilsvarer rundt 400 stillinger. Nå skal de kutte 50 årsverk. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Styret i NRK har nå vedtatt budsjettet for 2018. Siden NRK fikk mindre i lisensøkning enn de spurte om, må statskanalen spare millioner, skriver Medier24.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sier at forskjellige avdelinger blir berørt.

- Det blir litt over alt, men det er klart at innholdsdivisjonene blir mer skånet. Vi skal ikke gjøre tiltak som har kortsiktig effekt, for en stadig større del av NRKs ressurser skal gå rett til innholdsproduksjon og publisering. Vi skal skjerme innholdet til publikum i så stor grad som mulig, sier han til medienettstedet.

NRK har redusert bemanningen med rundt 10 prosent de siste fire årene, noe som tilsvarer rundt 400 stillinger.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer