- NRK må ta større ansvar

Arbeiderpartiet vil kreve at statskanalen skal hjelpe sine konkurrenter tjene penger.

VIL KREVER MER AV NRK: Arbeiderpartiet mener NRK må bli langt flinkere til å hjelp andre norske medieaktører. 
Foto: Mahlum / Wikimedia Commons
VIL KREVER MER AV NRK: Arbeiderpartiet mener NRK må bli langt flinkere til å hjelp andre norske medieaktører. Foto: Mahlum / Wikimedia Commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag meldte Dagbladet at NRK bruker tett opp mot 150 millioner i året på å videreutvikle seg på nett. 54 av disse millionene går i år til innleide IT-konsulenter som finspisser NRKs nettsatsing. 

Mange i mediebransjen er bekymra over dette, fordi man mener NRK er i ferd med å vokse seg så store på nett at de stjeler leserne til landets mange regional- og lokalaviser. 

En rapport fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL) slår også fast at politikerne må passe på at NRK, som i 2014 mottar rekordhøye lisensinntekter, ikke vokser seg særlig mye større nett. Det vil skade resten av mediebransjen, hevdes det i rapporten.

Vil stille NRK-krav Arbeiderpartiet har i hele vinter en intern arbeidsgruppe som ser på måter NRK kan fornyes på. Til Dagbladet sier partiets mediepolitiske talsmann at Ap nå ønsker å innføre siteringskrav i NRK for å sikre at NRK ikke dreper andre nettaviser.

Det vil si at man fra politisk hold vil kreve at statskanalen lenker videre til andre aviser når NRK lager nettsaker. 

- NRK bør bli flinkere til å sende trafikken på nett videre. De bør ta på seg ei ledertrøye og føle et ansvar for at leserne som går inn på NRK.no sendes videre til andre nettsteder slik at for eksempel Levanger-Avisa får lesere direkte fra NRK.no, sier Arild Grande i Ap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer