NRK med feilaktig fremstilling i egen statsministermåling

Erna Solberg trolig snytt for stemmer.

- KUNNE FÅTT FLERE STEMMER: Ifølge NRKs ferskeste statsministermåling har Jens Stoltenberg en høyere oppslutning enn Erna Solberg. Nå innrømmer imidlertid NRK at det er en mulighet for at hun kunne fått flere stemmer, dersom de hadde fjernet Siv Jensen (Frp) som et svaralternativ. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
- KUNNE FÅTT FLERE STEMMER: Ifølge NRKs ferskeste statsministermåling har Jens Stoltenberg en høyere oppslutning enn Erna Solberg. Nå innrømmer imidlertid NRK at det er en mulighet for at hun kunne fått flere stemmer, dersom de hadde fjernet Siv Jensen (Frp) som et svaralternativ. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statsministermålingen som ble presentert på NRKs nettsider og Dagsrevyen i går viser at Jens Stoltenberg (Ap) nå har tatt igjen Erna Solberg (H) ifølge NRKs meningsmålinger.

Gjennom målingen som er gjort av Norstat på oppdrag for NRK, fikk respondentene spørsmål om hvem de ønsker som kommende statsminister. Her svarte 42,9 prosents ja på at de ønsker Stoltenberg og 38,8 prosent at de ønsker Erna Solberg. 6,9 prosent svarte at de vil ha Frp-leder Siv Jensen som statsminister, mens 11,4 prosent av de spurte vet ikke hvem de ønsker.

Svaralternativene lød altså slik: Jens Stoltenberg - Erna Solberg - Siv Jensen og Vet ikke.

Verken på Dagsrevyen eller NRKs nettsider kom det fram at Siv Jensen var et svaralternativ.

- Vi gjorde et valg om å presentere saken med Jens Stoltenberg og Erna Solberg. Vi begynte med disse målingene før forrige stortingsvalg, og for å kunne ha en sammenligning hadde vi også med Siv Jensen hele veien på dette, politisk redaktør i NRK Kyrre Nakkim til Dagbladet.

NRK har i sin statsministermåling da kun har ett svaralternativ på regjeringssiden, og to på den borgerlige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer