FORFATTER: Jon Michelet gjorde ferdig siste bind i «En sjøens helt»-serien på dødsleiet. Nå er det bekreftet at første bok, «Skogsmatrosen», blir dramaserie. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
FORFATTER: Jon Michelet gjorde ferdig siste bind i «En sjøens helt»-serien på dødsleiet. Nå er det bekreftet at første bok, «Skogsmatrosen», blir dramaserie. Foto: Kristin Svorte / DagbladetVis mer

NRK med grønt lys. Lager Michelet-drama til 150 mill.

Jon Michelets krigsseilerepos bekreftet som tidenes dyreste norske tv-serie.

Forfatter Jon Michelets populære romanserie «En sjøens helt» har nå fått endelig klarsignal i seilaset mot å bli en storstilt dramaproduksjon på NRK, melder NRK.

Seksbindsserien til Michelet handler om norske krigsseilere under andre verdenskrig, og har solgt hundretusenvis av eksemplarer.

Som Dagbladet tidligere har omtalt, inngikk produksjonsselskapet Filmkameratene allerede i 2016 en avtale med NRK om å utvikle Michelets «En sjøens helt» som drama. Siden har de jobbet med serien og ventet på grønt lys til å sette i gang.

- Det er synd at Jon Michelet ikke får oppleve denne tv-serien. Vi ønsker å lage en dramaserie som ville gjort ham stolt, sa produsent John M. Jacobsen i Filmkameratene da Michelet gikk bort i fjor.

De hadde helt opptil et halvt år før Michelet døde vært i kontakt med forfatteren, som jobbet tett med manusforfatterne Sølve Skagen og Jarl Emsell Larsen.

Jacobsen fortalte i fjor at budsjettet blir på hele 150 millioner kroner, og at NRK, måtte binde seg til å ta halvparten av utgiftene. Dette bekreftes av NRK i dag.

Filmkameratene ønsker å lage drama av alle Michelets seks bøker om krigsseilerne. I sesong én ser de for seg åtte episoder, hvorav den første er på 90 minutter og de resterende på en time.

- Første sesong tar utgangspunkt i den første boka («Skogsmatrosen» 2012), samt et kapittel i bok nummer to. Om det blir flere sesonger, avhenger av hvor vellykket den første blir, sa Jacobsen.

NRK har foreløpig bare gitt klarsignal til én sesong. Målet er å ha serien ferdigprodusert og sendeklar i løpet av 2021 eller 2022, ifølge NRK.