Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

NRK med nytt kulturprogram

- Alt som rører eller opprører er en sak for «Selskapet».

LEDER «SELSKAPET»: Nina Stensrud Martin blir programleder i det nye NRK-programmet «Selskapet». Foto: Thomas Wiborg/NRK
LEDER «SELSKAPET»: Nina Stensrud Martin blir programleder i det nye NRK-programmet «Selskapet». Foto: Thomas Wiborg/NRK Vis mer

(Dagbladet): Torsdag neste uke har «Selskapet» premiere. Det skal bli NRKs ukentlige, aktuelle kulturprogram. Det vil først og fremst være et samtaleprogram, med debatter, samtaler og korte reportasjer om film, tv-serier, bøker, musikk, spill eller tegneserier.

- Alt som rører eller opprører er en sak for «Selskapet». Selv om vi har studio på Youngstorget, er ikke dette et Oslo-program, det skal favne hele landet og folk flest, sier Nina Stensrud Martin.

Hun er programleder for det nye programmet som skal sendes på NRK 2. Stensrud Martin har tidligere ledet debattprogrammet Nyhetsblikk og Stereo på NRK2. Hun har også vært programleder i RadioSelskapet på P2 og Reiseradioen på P1.

Gleder seg Stensrud Martin gleder seg til å ta fatt på programlederjobben, etter å ha vært borte fra jobben i permisjon og blant annet skrevet bok. Resten av teamet bak er plukket sammen fra ulike deler av kulturavdelingen og har hvert sitt kompetanseområde.

- Vi har som mantra at vi skal være et program for normalt kulturinteresserte, og ikke et bransjeprogram. Enten du ser film, TV-serier, hører musikk eller leser bøker, skal du kunne bli oppdatert og glupere på akkurat det du liker, sier programlederen.

- Har dette programmet manglet?

- Personlig synes jeg NRK har laget utrolig mye bra tv de siste årene, og det blir gøy å lage noe som er levende, hvor vi kan kaste oss rundt, være upretensiøse og guffe opp temperaturen i kultursakene. Det synes jeg er en fin ambisjon.

Nytt flaggskip Kulturredaktør i NRK, Hege Duckert, forteller at kanalen har valgt å lage en rekke nye serier i 2015, i stedet for den vanlige titlene de har i Kulturstripa.

- Vi tror det vil gi et interessant og mer fordypende tilbud til seerne. Vi syntes det var viktig å ha et ukeaktuelt program sammen med seriene, og her kommer «Selskapet» inn som et nytt flaggskip, sier Duckert til Dagbladet.

Hun legger til at det å lage spesifikke serier i stedet for mer generelle magasinprogrammer er i tråd med NRKs nye kulturstrategi. Det samme gjelder ønsket om å bidra til mer diskusjon og debatt på kulturfeltet.

- Hvor lang levetid skal programmet ha?  

- Det vet vi ikke nå, men vi har stor tro på at vi har et godt innhold og en flott programleder. Vi håper det skal treffe publikum og få utvikle seg over tid.