NRK med verstingrekord i PFU

- Vi er ikke fornøyd.

PÅ TOPP: NRK ble felt ti ganger i Pressens Faglige utvalg i fjor. De siste fem årene har NRK blitt felt 49 ganger.  Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
PÅ TOPP: NRK ble felt ti ganger i Pressens Faglige utvalg i fjor. De siste fem årene har NRK blitt felt 49 ganger. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):Pressens Faglige Utvalg (PFU) publiserte i dag sin årsstatistikk for 2015. Oversikten viser blant annet hvilke medier som har blitt felt for å bryte pressens etiske regelverk, Vær Varsom Plakaten, flest ganger.

Øverst på denne listen ligger NRK som ble felt ti ganger. Seks av fellelsene var for brudd på pressetikken, mens fire av sakene endte i kritikk fra utvalget.

- Vi er ikke fornøyd. Spesielt fordi vi er blitt felt på tre ting som er veldig viktige for oss, nemlig  samtidig imøtegåelse, faktasjekk og tilsvar. Vi må bli enda mer presise i håndtverket vårt, sier NRKs nye etikkredaktør Per Arne Kalbakk

NRK er blitt felt 49 ganger de siste fem årene, noe som er desidert høyest av alle norske medier.

Kalbakk forteller at NRK har hatt mer fokus på etikk de to siste årene etter de mottok kritikk for en omstridt reportasje om en romkvinne sitt møte med det norske fengselssystemet. I reportasjen unngikk NRK å opplyse at kvinnen var dømt for medvirkning til tvangsekteskap og medvirkning til voldtekt.

- Etter den saken skjerpet vi fokuset på etikk i nyhetsavdelingen på Marienlyst, noe som har gitt resultater de siste årene. I fjor var fellelsene spredt rundt flere avdelinger og distriktskontorer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer