Falsk reklame

NRK misbrukt i nettreklame for slankemiddel

- Dette er ren svindel.

FALSK: Her ser vi både NRK-logo, bylinebilde av journalist og reell NRK-layout. Men dette er en falsk NRK-side. Foto: Skjermdump
FALSK: Her ser vi både NRK-logo, bylinebilde av journalist og reell NRK-layout. Men dette er en falsk NRK-side. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Misbruk av nyutviklet kosttilskudd forårsaker anoreksi, ifølge forskning», står det å lese i en tittel på en nettside der NRK framstår som avsender.

Nettsida ser akkurat ut som nettsidene gjør på nrk.no. Øverst i saken står det også et bylinebilde og navn på en journalist som er ansatt i NRK. Alt ser ekte ut.

Men nettsida leder bare videre til en annonse for et slankemiddel.

Svindel og lureri

- Dette er ren svindel. Siden er laget slik at det skal se ut som omtalen av slankeprodukt kommer fra NRK. For NRK og våre journalister er det veldig uheldig at lesere kan tro NRK står bak, sier advokat Kari Anne Lang-Ree i NRKs juridiske avdeling.

- Dette kan skade NRKs troverdighet, legger hun til.

Fra tid til annen blir norske medier utsatt for slike saker, blant annet er Mette-Marit og VG blitt misbrukt.

Artikkelen er utstyrt med bilde av forskere kledd i hvite frakker og blir ledsaget av fotografier av kvinner, tynne eller sterkt preget av anoreksi. Teksten viser til nye studier fra Harvard Medical School om misbruk at kosttilskudd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer