NRK nedringt etter Gaza-debatt

Sinte seere etter gårsdagens debatt i Redaksjon EN.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

NRK ble nedringt av sinte seere etter torsdagens debatt i Redaksjon EN. Debatten handlet om hvem som vant informasjonskampen under Gaza-krigen.

Viggo Johansen hadde invitert Line Khateeb fra Palestinakomiteen, medieprofessor Rune Ottosen, Gaza-lege Mads Gilbert, NRKs nyhetsredaktør Jon Gelius, konstituert sjefredaktør Hilde Haugsgjerd i Aftenposten, redaktør Finn Jarle Sæle i Norge I DAG, og leder Anne Sender i Det Mosaiske Trossamfund.

Sæle deltok fra et studio i Bergen og slapp lite til under debatten, skriver Aftenposten.

Mange innringere som henvendte seg til både NRK og Aftenposten etter programmet, mente at Sender ble den eneste som forsvarte Israels sak, og at hun attpåtil kom dårlig ut. Sender selv reagerte på hvordan programmet utviklet seg.

- Jeg ble invitert til noe helt annet, en mer åpen debatt om hvordan man kan dekke en åpen konflikt som dette. Nå ble jeg sittende og snakke Israels sak. Det er ikke min rolle, det er det mange som er bedre enn meg til å gjøre. Jeg har brukt ukevis på å fortelle at jeg ikke er Israels representant i Norge. Jeg følte at jeg ble spist til frokost, sier Sender.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer