Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

NRK-nyhetene kutter stillinger

NRKs nyhetsdivisjon fjerner opptil 22 stillinger som følge av kutt på 16-17 millioner kroner i neste års budsjett.

KUTTER STILLINGER: Mandag fikk ansatte på Marienlyst beskjed om at NRKs nyhetsdivisjon kutter opptil 22 stillinger i 2016. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
KUTTER STILLINGER: Mandag fikk ansatte på Marienlyst beskjed om at NRKs nyhetsdivisjon kutter opptil 22 stillinger i 2016. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

De ansatte på Marienlyst ble informert om kuttene i et allmøte mandag, melder NRK.

I første omgang skal 14 stillinger kuttes gjennom naturlig avgang, sluttpakker og kutt i ubesatte stillinger mellom januar og mars. Så skal inntil åtte stillinger til kuttes.

Alle deler av nyhetsdivisjonen vil bli berørt av kuttene. 3,2 årsverk skal kuttes blant de 65 fotografene og redigererne som jobber der i dag.

Planen er at flere fotografer selv skal redigere sine videoer, og at flere andre ansatte skal produsere video selv.

- Vi har stor forståelse for at medarbeiderne opplever kuttene som krevende, og vi beklager at vi mister dyktige medarbeidere. Vi mener likevel at vi har gjort disse funksjonsnedtakene på en slik måte at det blir håndterbart for organisasjonen, sier nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media