KRITISERER NRKs MGP-KONSEPT: Jostein Pedersen frykter for framtida til Melodi Grand Prix i Norge om NRK fortsetter med årets produksjon. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
KRITISERER NRKs MGP-KONSEPT: Jostein Pedersen frykter for framtida til Melodi Grand Prix i Norge om NRK fortsetter med årets produksjon. Foto: Håkon Mosvold Larsen/ScanpixVis mer

- NRK ødelegger hele MGP

Jostein Pedersen langer ut mot tidligere arbeidsgiver

(Dabladet): - Jeg mener det NRK holder på med nå er livsfarlig for Melodi Grand Prix.

Tidligere MGP-kommentator for NRK, Jostein Pedersen, snakker om konseptet NRK har valgt for årets Melodi Grand Prix.

- Fiasko - Det er for mange svake låter, for lite fest og moro og et fullstendig mislykket «dommerpanel» mellom låtene, sier Pedersen.

Pedersen så ikke semifinalene i helgen, men har hørt alle låtene på plate. Seertallene for helgens semifinaler var historisk lave, og Pedersen frykter for framtida til den tradisjonsrike konkurransen om NRK fortsetter på «sparebluss», som han sier. 

De siste åtte årene er MGP-delfinalene blitt arrangert i mindre store byer, og sendingene har trukket flere tusen publikummere i store idrettshaller rundt om i landet. Tidligere har Dinamo produsert MGP for NRK, mens NRK i år produserer sendingene selv.

FORNØYD: Prosjektleder for NRKs MGP-sendinger, Stian Malme, er fornøyd med delfinalene i helgen. 

Foto: Håkon Eikesdal
FORNØYD: Prosjektleder for NRKs MGP-sendinger, Stian Malme, er fornøyd med delfinalene i helgen. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

- Norge er for lite til å fylle tre semifinaler med godt innhold. Derfor mener jeg NRK burde droppe semifinalene, og heller gi lisensbetalere en skikkelig fest i Oslo Spektrum, sier Pedersen, og fortsetter:

- Det å ha et dommerpanel hører ikke hjemme i MGP. Når de tukler med produksjonen og låner elementer fra andre talentkonkurranser som «Idol» og «The Voice», så ødelegger NRK selve MGP-liturgien.

- Hva er MGP-liturgien?

- Det er èn stor finale, hvor det hele åpner med en fanfare, programledere, også det viktigste: Artistene som skal presentere hver sin originale låt. Deretter et gigantisk pauseinnslag. Også kåres en vinner og hele landet krangler om det var riktig eller feil artist som vant. Ikke et dommerpanel som pludrer mellom låtene.

FØLGER IKKE SEMIFINALENE: Tidligere MGP-kommentator, Jostein Pedersen, gadd ikke se semifinalene i helgen. 
Foto BONES/LARS EIVIND Dagbladet
FØLGER IKKE SEMIFINALENE: Tidligere MGP-kommentator, Jostein Pedersen, gadd ikke se semifinalene i helgen. Foto BONES/LARS EIVIND Dagbladet Vis mer

Prosjektleder for Melodi Grand Prix i NRK, Stian Malme, er ikke enig i kritikken fra Pedersen.

- Vi prøver noe nytt, og selv om jeg gjerne skulle sett at vi hadde flere seere, så er jeg fornøyd med de tre delfinalene som gikk i helgen, sier Malme, og fortsetter:

-Vi kommer til å evaluere når finalen er over, men vi har fått til det vi har ønsket. Og det er å få fram gode norske artister, og fremme norsk musikk. Det har vi klart.

- Pedersen mener Norge er for lite for å arrangere tre delfinaler og ønsker seg én stor finale. Hva sier du til det?

- Nei, Norge er ikke for lite for tre delfinaler. Delfinalene er gode show og til helgen skal Jostein få servert en stor fest, avslutter Malme.

HISTORISK LAVE SEERTALL: Carl Espen Thorbjørnsen vant den siste semifinalen i Melodi Grand Prix 2014 på Folketeatret. Det var det 551 000 nordmenn som fikk med seg. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
HISTORISK LAVE SEERTALL: Carl Espen Thorbjørnsen vant den siste semifinalen i Melodi Grand Prix 2014 på Folketeatret. Det var det 551 000 nordmenn som fikk med seg. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer