NRK og Amedia innleder samarbeid

Konkurrentene skal hjelpe hverandre i valgkampen.

FANT PARTNER: NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen innleder samarbeid med selskapet han var med på å kjøpe opp i sin forrige jobb.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FANT PARTNER: NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen innleder samarbeid med selskapet han var med på å kjøpe opp i sin forrige jobb. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NRK innleder samarbeid med konkurrentene i Amedia, skriver Dagens Næringsliv.

Det er spesielt frem mot lokalvalget neste år at de to mediekjempene skal dra nytte av hverandre for å dele journalistisk stoff og spare kostnader.

Nåværende NRK-sjef ledet oppkjøpet av Amedia i sin gamle jobb som sjef for A-pressen like før han tok fatt på jobben i statskanalen.

- Kommunevalg er lokalavisenes festaften der vi viser frem hvordan vi utfører det samfunnsoppdraget vi liker så godt å snakke om, sier Amedia-sjef Are Stokstad til DN. 

Samarbeidet vil blant annet gi Amedias mange lokalaviser tilgang på direktesendt valgkampstoff fra NRK.

- Vi har allerede samarbeidet med NRK før, nå har vi utviklet et felles prosjekt der vi skal engasjere våre lokale redaksjoner for å skape god dekning og få frem den lokale kreativiteten, sier Stokstad videre.

Samarbeidsavtalen kommer i etterkant av høy temperatur i høstens NRK-debatt.

Kulturminister Thorhild Widvey (H) ville egentlig fryse lisensen, men ble stansen av KrF og Venstre i budsjettforhandlingene. I tillegg har en rekke politikere på Stortinget vært åpen om at det er på tide å reformere statskanalen. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer