- NRK oppfattes som pro-palestinsk og anti-israelsk

Uvanlig mange klager på NRKs Midtøsten-dekning.

MIDTØSTEN-REPORTERE:  NRK-journalistene Sidsel Wold og Odd Karsten Tveit har vært tema i flere av klagene til kringkastingsrådet denne sommeren. Foto: Benjamin A. Ward / Lise Aserud, Scanpix
MIDTØSTEN-REPORTERE: NRK-journalistene Sidsel Wold og Odd Karsten Tveit har vært tema i flere av klagene til kringkastingsrådet denne sommeren. Foto: Benjamin A. Ward / Lise Aserud, Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kringkastingsrådet har mottatt 39 klagebrev siden forrige møte. 25 av disse brevene tar for seg NRKs dekning av konflikten i Midtøsten.

I en pressemelding skriver rådet at samtlige av de 25 klagene beskriver NRKs dekning av konflikten som pro-palestinsk og anti-israelsk.

- Mange klager - Det er uvanlig mange klager, og vi har fått inn noen ekstra de siste dagene. Noen av klagene er også delvis organisert, så det står flere personer bak. Klagene kommer i hovedsak fra kristenfolket og Israels venner, sier Kringkastingsrådets leder Per Edgar Kokkvold til Dagbladet.

Klagene skal behandles som et særskilt tema på det kommende møtet 28. august, og det vil drøftes hvorvidt NRKs Midtøsten-dekning er ensidig eller balansert. Kokkvold forteller at innholdet i klagene dreier seg om NRKs dekning generelt, men rettes også særlig mot journalistene Sidsel Wold og Odd Karsten Tveit.

- Det er for så vidt naturlig, i og med at det er disse journalistene som stort sett rapporterer fra konflikten. Størsteparten av klagene går ut på at NRK oppfattes som pro-palestinsk og anti-israelsk, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer