UVITENDE : Verken Lena Kristin Ellingsen eller Jon Øigarden visste hvem som var skurken i NRKs nye krimserie - før siste innspillingsdag. Foto: Thomas Rasmus Skaug
UVITENDE : Verken Lena Kristin Ellingsen eller Jon Øigarden visste hvem som var skurken i NRKs nye krimserie - før siste innspillingsdag. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

NRK overrasker i ny krimserie

Ikke engang skuespillerne kjente til vendingen i NRKs nye krimssatsing.

(Dagbladet:) - Jeg hadde ikke forutsett det, for å si det sånn, sier Lena Kristin Ellingsen til Dagbladet.

Hun er en av hovedrolleinnhaverne i NRKs nye krimsatsning «Mammon», som har premiere 1. nyttårsdag.

I dag var det duket for pressevisning på Filmens Hus og regissør Cecilie Mosli kunne avsløre at ingen av skuespillerne fikk vite hvordan serien kom til å ende, før siste innspillingsdag.

- Frustrerende uvitenhet
- Det var veldig frustrerende å ikke vite noe. Samtidig gjorde det at vi hele tiden var på vakt - vi var nok litt ekstra på vakt, også utenom våre egne scener, forteller Ellingsen til Dagbladet.

Medskuespiller Jon Øigarden mener også hemmelighetskremmeriet gjorde det ekstra spennende å jobbe med serien.

- Jeg synes det var fint å ikke vite plottet. Det skaper jo litt spenning også blant oss som spiller i serien, det å hele tiden spekulere i hvem som er skurken, sier Øigarden.

Han spiller hovedrolleinnhaveren Peter, en ivrig nyhetsjournalist med litt for dårlig dømmekraft når det kommer til kildekritikk.

Synkront med innspillingen av Mammon har skuespilleren også jobbet med TVNorge-serien «Helt Perfekt», og NRKs «Halvbroren».

- Jeg er mest produktiv når jeg har mye å gjøre, så det har gått fint. Det er jo også tre veldig ulike roller, så det er veldig lett å omstille seg, understreker Øigarden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Inspirert av egen angst
Ellingsen på sin side spiller rollen som Vibeke, en nyansatt Økokrim-etterforsker som lider av angstparanoia. For å hente inspirasjon til rollefiguren måtte hun grave i sin egen redsel.

- Jeg besøkte både Økokrim og snakket med mennesker som har opplevd angstparanoia. I tillegg hentet jeg mye inspirasjon fra øyeblikk jeg selv føler på angsten, sier Ellingsen og fortsetter:

- Som når jeg skal gå på scenen og er veldig nervøs. Det er jo den samme redselen som hun kjenner på, bare i mye kortere glimt, understreker Ellingsen.

Første episode av serien sendes på NRK onsdag 01. januar, og resten av de i alt seks episodene vil sendes på rikskanalen på mandager over nyttår.