NRK: Fasaden til hovedinngangen på NRK, Marienlyst. 

Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NRK: Fasaden til hovedinngangen på NRK, Marienlyst. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

NRK P2 for den nysgjerrige

P2 er ikke for lettbeint eller grunt.

Meninger

Inger Merete Hobbelstad skriver den 11.9 i Dagbladet at det er kritikkverdig at ikke NRKs journalister og kunnskapsrike kilder kan snakke på et høyt nivå innenfor deres fagfelt. Det er en misforståelse at NRKs fagmedarbeidere ikke slipper til med dyptgående refleksjoner og analyser. Spørsmålet er om det skal være i egne spesialprogrammer for en kunstform eller i programmer der ulike sjangre møtes.

Oppgaven til NRK P2 er å gjøre innholdet interessant for den nysgjerrige lytteren ved å gå i dybden. Gjennom P2-dagen analyserer og forklarer journalister, kritikere og eksperter hva som skjer i kunst, kultur, politikk og samfunnsliv. Er det for lettbeint? Går vi for lite i dybden?

Mitt svar er et rungende nei.

Hobbelstad skriver at NRKs kulturdekning kan ikke bare være for lytterne som er litt interessert i et fagfelt. Jeg er enig i at NRK må ha et kulturtilbud som stimulerer og engasjerer den interesserte. Men den kulturinteresserte er ofte interessert i flere kulturuttrykk. Derfor har vi satset på kulturnyheter, et daglig musikkprogram mellom kl. 11 og 12 som dekker musikkområdet - med spesiell vekt på klassisk, jazz og folkemusikk. Kulturhusets to timer mellom kl. 13 og 15 dekker norsk og internasjonal kunst og kultur med egne kritikere og en rekke flinke medarbeidere.

En journalist fra Aftenposten ringte meg og spurte: Hva tenker du om NRK P2s profil framover når dere satser på popmusikk og underholdning? Jeg synes det er illustrerende for hvordan denne debatten har sporet av. Det er faktisk ikke sant at fagjournalister slåss om sluttpakkene i NRK. Fagmedarbeiderne er viktige for kanalen og for programmene. Men vi ønsker at innholdet skal presenteres slik at vi når flest mulig.

Min utfordring til Inger Merete Hobbelstad er: Lytt på NRK P2 noen dager og kom med din egen vurdering av innholdet. Det hadde vært interessant lesning!

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.