Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

NRK på klagetoppen i Pressens Faglige Utvalg

NRK hadde flest klager på seg i Pressens Faglige Utvalg (PFU) i fjor som var et rekordår for klager på mediene.

PFU behandlet i alt 30 klager mot NRK, og i åtte tilfeller kom PFU til at NRK hadde brutt god presseskikk.

TV 2 Nyhetene kom som en god nummer to på den lite flatterende oversikten med sju klager og fire fellende uttalelser fra PFU.

Selv om tallet på klager til Pressens Faglige Utvalg (PFU) steg til rekordhøyder i fjor, økte ikke tallet på de fellende uttalelsene like mye.

Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, sier at antall fellende uttalelser fra PFU bare økte fra 55 til 64 i 2004.

Avisene

I alt kom det inn 267 klager mens tallet året før var på 183 klager, melder Journalisten. I alt 261 klager ble behandlet i fjor, og behandlingen av 155 saker endte med en uttalelse fra PFU. Resten ble avvist eller løst i minnelighet mellom partene.

Av avisene var det flest klager mot VG, Aftenposten og Dagbladet. VG ble innklaget i 12 saker, og felt for brudd på god presseskikk i to tilfeller. Aftenposten ble innklaget i 11 saker og ble felt i en sak, mens Dagbladet fikk to fellende uttalelse mot seg.

Uklar årsak

Oversikten viser at mens 55 prosent av PFU-klagene førte til en fellende uttalelse om brudd på god presseskikk i 2003, var det bare 45 prosent av klagerne som fikk medhold i PFU i fjor, sier Kokkvold.

- Det var veldig mange flere saker, og det er vanskelig å forklare årsaken, sier han.

Kokkvold ser ikke bort fra at mange pressekritikere vil hevde at det står dårlig til med presseetikken etter dette, men det mener han er en forhastet konklusjon.

Han tror det bidrar til flere klager at det i en del av sakene har vært kjendiser involvert, noe som øker oppmerksomheten omkring PFU. (©NTB)

<B>30 KLAGER TIL NRK: TV2 på andreplass.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media