Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

NRK planlegger egne nyhetssendinger for innvandrere

- Vi utreder om vi kan lage et tilbud spesielt rettet mot nyankomne i Norge og de som ikke kan så godt norsk.

 NYTT PROGRAM:  NRK planlegger et nytt program, som tilbyr nyheter spesielt for innvandrere. Her fra NRKs lokaler på Marienlyst i Oslo. Foto: NTB scanpix
NYTT PROGRAM: NRK planlegger et nytt program, som tilbyr nyheter spesielt for innvandrere. Her fra NRKs lokaler på Marienlyst i Oslo. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forrige uke hadde STV premiere på sitt nyhetsprogram som er spesielt laget for innvandrere. Nå har NRK planer om det samme.

Det skriver nettstedet Kampanje.

- Rettet mot nyankomne - Vi utreder om vi kan lage et tilbud spesielt rettet mot nyankomne i Norge og de som ikke kan så godt norsk. Foreløpig er det områdene nyheter, Super og NRK Skole vi ser på. Hvordan dette blir seende ut, er for tidlig å si noe om, sier mediedirektør Øyvind Lund i NRK til Aftenposten.

Den svenske versjonen av programmet «På lätt svenska» har daglige sendinger og oversettes til arabisk og engelsk.

Vil nå de som ikke henger med Programsjef Helena Olsson i SVT mener at det å kunne delta i det offentlige ordskiftet og være oppdatert på det som skjer, er svært viktig for integreringen.

- «På lätt svenska» når vi dem som har vanskeligheter med å følge de vanlige nyhetssendingene. På arabisk og engelsk når vi en majoritet av dem som kommer til Sverige som asylsøkere fra Syria, Afghanistan og Irak, sier Olsson til SVT.