NRK planlegger politisk tv-serie med forbindelse til Afghanistan-krigen

Fra folka bak «Halvbroren».

POLITISK DRAMA PÅ VEI: Regissør Per-Olav Sørensen (til høyre) skal være involvert i NRKs dramasatsing. Her er regissøren avbildet sammen med skuespiller Espen Klouman Høiner, som han jobber med på en annen kommende NRK-serie, «Kampen om Tungtvannet». Foto: Anders Grønneberg
POLITISK DRAMA PÅ VEI: Regissør Per-Olav Sørensen (til høyre) skal være involvert i NRKs dramasatsing. Her er regissøren avbildet sammen med skuespiller Espen Klouman Høiner, som han jobber med på en annen kommende NRK-serie, «Kampen om Tungtvannet». Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): En norsk politisk dramaserie med Norges krigføring i Afghanistan som bakteppe kan være på vei.

Etter det Filter erfarer planlegger NRK en større dramasatsning titulert «Nobel», der politikk, krig og konspirasjoner er sentrale ingredienser.

Serien blir utviklet av mange av de samme folka som stod bak suksessen «Halvbroren».

Nær grønt lys Blant serieskaperne er regissør Per-Olav Sørensen og manusforfatterne Mette Bølstad («Kongen av Bastøy», «Den siste revejakta», «Halvbroren») og Stephen Uhlander.

Etter det Filter kjenner til er ikke castingprosessen fullført ennå, men en rekke skuespillere har vært inne på såkalt «boot camp» for å bli testet i rollene, en prosess som også ble gjennomført i forbindelse med den kommende NRK-serien «Kampen om tungtvannet».

Det er ikke kjent når serien kan komme på norske skjermer, men serien skal være nær et offisielt grønt lys nå etter flere år med utvikling. NRK ønsker ifølge våre opplysninger ti episoder i første omgang.

- Dette er ikke noe vi ønsker å si noe om foreløpig. Vi har flere prosjekter under utvikling, og det er mange brikker som må falle på plass før dette eventuelt kan bli noe av, sier Tone Rønning, NRKs ansvarlige for eksterne dramaproduksjoner, til Filter.

Håper på offentlig støtte Hun avviser beskrivelsen av serien som et «politisk konspirasjonsdrama», men ønsker ikke å bidra til noen nærmere beskrivelse av prosjektet nå.

NRK er trolig avhengig av støtte fra Norsk filminstitutt for at tv-serien skal få et endelig grønt lys. Kommende «Kampen om tungtvannet» fikk for eksempel 11,7 millioner kroner i offentlig støtte før innspillingen kunne komme i gang.

Produksjonsselskapet Monster Scripted skal etter planen produsere «Nobel» for NRK.

- Dessverre har jeg ikke mulighet til å snakke om dette prosjektet per dags dato. Skulle prosjektet bli reelt tar jeg gjerne en prat med dere, skriver Håkon Briseid, daglig leder i Monster Scripted, i en sms til Filter.

Denne saken er tidligere publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer