NRK-profil: - Irriterer du deg over hvert eneste brune menneske du ser, må hverdagen være tung

Får rasehatmeldinger gjennom NRKs publikumsservice.

- DE MÅ HA DET SLITSOMT: Journalist i Dagsnytt 18, Fredrik Solvang, tror aldri Norge blir kvitt rasismen.  Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
- DE MÅ HA DET SLITSOMT: Journalist i Dagsnytt 18, Fredrik Solvang, tror aldri Norge blir kvitt rasismen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Jeg ser at det etterhvert er blitt ansatt en del mennesker med utenlandsk bakgrunn som nyhetsopplesere i Dagsrevyen (...) Det ser jeg på hudfargen og at de ikke har norske navn. Er disse flyktninger? Er det ikke nok kompetanse i den etnisk norske befolkning til å rekruttere ansatte fra? (...)», skriver en NRK-seer.

NRK-journalist Fredrik Solvang publiserte rasehatmeldingen på Twitter i går sammen med kommentaren «Noen rasister er lite presise når de ringer NRKs publikumsservice», og en lang rekke humorfylte støtteerklæringer tikket inn.

Det er heller ikke lang tid siden programleder Haddy N'jie ble utsatt for særdeles grov hets. Noe som fikk statsminister Erna Solberg (H) til å reagere.

- Ment som humor

Fredrik Solvang er journalist i NRK og programleder i Dagsnytt 18, samt styremedlem i Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse (SKUP). Overfor Dagbladet utdyper han hvorfor han valgte å kommentere og publisere meldingen.

- Jeg ønsker ikke å framstå som noe offer, dette var ment som humor, men den tilbakemeldingen faller på sin egen urimelighet. Jeg vil vise at det finnes rasehatere i Norge. Jeg er født med den huden jeg har. Jeg kan like lite for det som dem med for eksempel blå øyne kan noe for det, sier Solvang til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer