NRK-profil døde i brann

NRK-reporter og programleder omkom i brann i Stryn natt til torsdag.

OMKOM: NRK-profil Birger Rune Meland omkom i brann i natt. Han har jobbet for NRK Sogn og Fjordane i en årrekke, og har vært programleder for Norge Rundt. Foto: Roy Raasholm Fauske / NRK
OMKOM: NRK-profil Birger Rune Meland omkom i brann i natt. Han har jobbet for NRK Sogn og Fjordane i en årrekke, og har vært programleder for Norge Rundt. Foto: Roy Raasholm Fauske / NRKVis mer

(Dagbladet): Den 61 år gamle NRK profilen Birger Rune Meland omkom i en brann i Stryn natt til i dag. Det skriver Bergens Tidende.

Meland har jobbet som reporter for NRK Sogn og Fjordane i en årrekke. Han har også vært programleder for Norge Rundt.

Han etterlater seg kone og flere barn.

Totalskadd
- Brannen ble meldt om 00:57. Første politimann på stedet oppdaget brant i første etasje, og at brannen hadde spredd seg oppover, forteller lensmann i Eid, Webjørn Moa, til Dagbladet.

Han sier at det er for tidlig å si noe om brannårsak.

- Hvordan brannen startet vet foreløpig ikke, men det er krimteknikere på stedet sammen med en brannetterforsker fra Sogn og Fjordane energi.

Brannen var ferdig slukket omtrent klokka fem i dag morges.

Lensmann Moa sier at huset var overtent da brannmanskapet kom til plassen. 

- Huset er ikke nedbrent, men vi karakteriserer det som totalskadd, sier Moa.

Han opplyser om at det ikke var andre i huset.

- Vil bli sterkt savnet
Distriktsredaktør i NRK Sogn og Fjordane, Rolf Sanne-Gundersen, sier til Dagbladet at dette er en veldig trist dag for alle i NRK sogn og Fjordane.

- Han var en av våre mest kjente og fremste profiler, og budskapet kom som et sjokk for oss.

Han forteller at det var spesielt å rykke ut til brannen og oppdage at det var en av ens egne som var rammet. Avdelingen er i dag sterkt preget av det som har skjedd, og Birger Meland vil blir sterkt savnet.

- Han vil huskes for sitt engasjement. Han møtte alle, uansett om det var dronningen eller den vanlige mann i gata, med samme store engasjement. Han var av den gamle typen journalister som mente det var viktig å være ute i felt og ikke bare sitte inne på et kontor. Han vil bli sterkt savnet, sier Sanne-Gundersen.