NRK-profil hyller voldsdømt rapper

En voldsdømt rapper ble mandag kveld pågrepet av politiet etter to måneder på frifot. Nå hylles han på sosiale medier av NRK-profilen Leo Ajkic.

STØTTER VOLDSDØMT RAPPER: Leo Ajkic hyller bergensrapperen i sosiale medier. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
STØTTER VOLDSDØMT RAPPER: Leo Ajkic hyller bergensrapperen i sosiale medier. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

22-åringen som kaller seg Slim Kamel, ble i fjor dømt til fengsel i to år, hvorav fem måneder ble gjort betinget, for en rekke voldshendelser, deriblant en hendelse der han og en kamerat angrep fire personer med en brostein.

NRK-programleder Leo Ajkic har postet et bilde på sin instagram-profil som viser rapperen kledd i politiuniform med et balltre i hånden. Under har programlederen postet #frikamelen og skriver:

- Ikke misforstå folkens, for at en kamel skal bli fri må han gjøre opp for seg og sone dommen sin, håper dere støtter han og fortsetter å sjekke ut musikken hans.

Dette har vakt store reaksjoner, skriver Bergensavisen.

Avisen har vært i kontakt med moren til et av ofrene som har blitt utsatt for vold av rapperen.

- Det er skremmende og utrolig provoserende. Skjønner han ikke hvilken påvirkningskraft han har, spør hun.

I ettertid sier Ajkic at han ikke tenkte seg godt nok om før han postet bildet.

Håkon Moslet, redaksjonssjef for TV i P3, der Ajkic er ansatt som programleder, uttrykte tirsdag sin misnøye med instagram-bildet til NRK.

- Det virker som han glorifiserer voldsdommene til artisten sin og framstiller ham som en helt. Det ser ikke så stilig ut, sier Moslet til NRK.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

(NTB)